3. Oregano bate cimbrul
În comparaţie cu cimbrul, trebuie să ştii că o linguriţă cu oregano uscat conţine de şase ori mai mulţi acizi graşi omega-3. Aceştia au un rol esenţial în prevenirea bolilor cardiovasculare şi protejarea creierului. Consumă oregano în sosurile pentru paste, risotto sau presară-l peste bruschete.
4. Rozmarinul bate busuiocul
Rozmarinul conţine mult fier şi calciu. Însă, pe lângă aceste minerale, el mai are o substanţă care este utilă persoanelor cu diabet zaharat de tip 2. De asemenea, cercetările arată că rozmarinul scade riscul de cancer dacă consumi cantităţi mari de carne roşie. Potrivit specialiştilor, carnea generează toxine în corp, cu potenţial cancerigen crescut, însă adăugarea rozmarinului reduce dezvoltarea compuşilor cancerigeni.
5. Pulberea de chili bate piperul negru
Ardeii iuţi chili sunt recunoscuţi pentru faptul lor benefic asupra digestiei, favorizând arderea grăsimilor. De asemenea, substanţa minune numită capsaicină s-a dovedit a avea şi un puternic efect anticancerigen.