3. Alimente "low-fat" (cu un conţinut caloric redus)
Cercetătorii susţin că persoanele care optează adesea pentru acest tip de alimente tind să consume o cantitate mai mare din ele. Astfel că pe lângă tendinţa de a mânca mult mai este o altă problemă cu aceste alimente: după ce se îndepărtează grăsimea, producătorii adaugă adesea zahăr pentru a face produsul gustos şi a compensa lipsa grăsimilor.
4. Sucul proaspăt de fructe
Gândeşte-te că pentru a obţine un pahar cu suc de portocale trebuie să storci multe fructe. Astfel, vei obţine sucul proaspăt stors, dar fără conţinut de fibre. Glicemia creşte brusc, scade brusc şi te va determina să mănânci mai mult. Prin urmare este de preferat să mănânci o portocală întreagă decât să bei un pahar cu suc proaspăt stors.
5. Mesele gata preparate şi congelate
Pentru a le face să reziste mai mult, producătorii adaugă multă sare, iar aceasta nu va face decât să te baloneze şi să reţii apa în corp. Nu sunt o soluţie bună, chiar dacă ţi se par rapide că le cumperi de la supermarket şi ar necesita doar să fie încălzite în cuptorul cu microunde.