Supa de creveţi Tom Yum Goong
Ingrediente 450 grame de creveţi cruzi 1 litru supa de legume 6 tulpini de lemongrass din cutie coajă de lime şi foi de dafin 225 grame ciuperci de paie din cutie 3 linguri cu sos de peşte 4 linguri cu suc de limetă 2 cepe verzi, tocate 10 fire de coriandru 2 ardei roşii iuţi 2 cm de ghimbir, tăiat julienne 1 felie galangal uscat 2 roşii, taiate cubuleţe.
Se curăţă creveţii de coajă, lăsând codiţele intacte. Apoi se scot vinişoarele, se apală bine şi se scurg.
Se aduce supa de legume la fiert şi se adaugă lemongrass, ghimbir, galangal, roşiile, coajă de lime şi frunze de dafin. Se fierb încet, 5-6 minute, până ce supa devine aromată.
Se adaugă ciupercile şi creveţii şi se fierb încet până ce creveţii se fac portocalii.
Se adaugă imediat sos de peşte, suc de limetă, ceapa verde, coriandru, ardei iute.
Se poate servi alături de orez basmatic fiert. Sursă: cartea "Mănâncă şi arată bine. Reţete sănătoase, rapide şi apetisante pentru o viaţă mai frumoasă", de Andreea Raicu