De ce sunt slabe femeile japoneze și de ce par mereu tinere
Dietă & Fitness · Dieta / 13.01.2019

Japonia este o țară frumoasă, cu munți verzi, mare albastră, o cultură vibrantă și o bucătărie care îi face pofticioși și pe cei mai puțin gurmanzi. Dacă ai călătorit vreodată în Japonia sau dacă ai cunoscut japonezi, probabil că te-ai întrebat de ce sunt atât de slabe femeile japoneze și de ce par atât de tinere.

Este vorba despre stilul de viață și despre preparatele culinare. De exemplu, mâncarea japoneză este bazată pe principiul sănătății și longevității. De fapt, Japonia este locul în care există cea mai mare proporție a persoanelor care trăiesc peste 100 de ani. În Japonia, mâncarea nu este consumată doar pentru gust. Japonezii cred în extragerea beneficiilor pentru sănătate din mâncarea lor. Iată câteva motive pentru care femeile japoneze par mereu tinere și au o siluetă de invidiat!

Care sunt motivele pentru care femeile japoneze sunt slabe și par a nu îmbătrâni niciodată?
1. Beau ceai verde


Japonezii iubesc ceaiul verde. Matcha (ceaiul verde pulbere) este făcută din frunze de cea mai înaltă calitate, care sunt apoi transformate într-o pulbere fină. Pulberea aceasta este amestecată apoi cu apă fierbinte. Acest tip de ceai verde se utilizează în ceremonia ceaiului, care este o activitate culturală japoneză ce implică prepararea și prezentarea ceaiului. Ceaiul verde aduce beneficii sănătății. Este unul dintre cele mai sănătoase ceaiuri din lume, cu un conținut bogat de antioxidanți, care ajută în lupta împotriva radicalilor liberi și împiedică procesul îmbătrânirii. Ajută chiar și la slăbit. Consumul de ceai verde reduce și riscul de boli de inimă și cancer. Potrivit unui studiu din 2006, adulții din Japonia care consumă cantități mari de ceai verde au un risc scăzut al mortalității din cauze cardiovasculare. 

2. Consumă alimente fermentate


Persoanele japoneze mănâncă adesea alimente fermentate, precum kefir, kombucha, varză murată, miso, tempeh și kimchi. În procesul de fermentare, bacteriile naturale se hrănesc cu zahărul și amidonul din alimente, creând astfel acidul lactic. Fermentarea menține substanțele nutritive naturale din mâncare și creează enzime benefice, complexul de vitamine B, acizi grași omega-3 și diferite tipuri de probiotice. Fermentarea promovează bacteriile intestinale bune și descompune mâncarea într-o formă mai digerabilă, lucru care ajută digestia și chiar pierderea în greutate. În plus, ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare și a metalelor grele din țesutul celular. Un studiu din 2014 a ajuns la concluzia că există o legătură între produsele lactate fermentate și creșterea microbilor intestinali benefici. Studiul a scos în evidență și că alimentele fermentate care nu sunt lactate pot avea o influență pozitivă asupra microbiomului intestinal.

3. Mănâncă porții mici


Porțiile mici de mâncare fac parte din cultura Japoniei. Aceste porții mici te pot ajuta să mănânci mai puțin, în acest fel ajutând și la slăbit. Porțiile par mai mari pe farfurii mai mici. Acest lucru previne supraalimentarea și aportul ridicat de calorii. Când vine vorba de gestionarea greutății, porțiile mici probabil că sunt la fel de importante precum alimentele pe care le mănânci.
 

Câteva trucuri care stau la baza servirii alimentelor în Japonia includ:


Nu sunt umplute complet farfuriile.

Nu sunt servite porții mari ale unui aliment.

Varianta proaspătă este cea mai bună.

Alimentele ar trebui aranjate pe farfurie astfel încât să iasă în evidență frumusețea naturală a acestora.

4. Mersul pe jos este un ritual


În Japonia, femeile și bărbații merg mult pe jos. Mersul pe jos este o formă perfectă de exercițiu care te ajută să fii în formă. Mersul pe jos nu te va ajuta doar să slăbești, ci îți și va îmbunătăți sănătatea cardiovasculară, va da un plus de energie, va îmbunătăți starea de spirit și va ajuta la ameliorarea stresului. Populația Japoniei este concentrată în orașe, iar mulți oameni merg cu trenul sau cu metroul. Acest lucru înseamnă că trebuie să meargă pe jos sau cu bicicleta până la stație și înapoi. Și copiii merg destul de des până la școală, în loc de a fi duși de către părinții lor cu mașina. În Japonia, și mersul cu bicicleta este popular. 
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro