Alimentele bogate în fibre includ cerealele integrale, varza, sfecla, morcovii, varza de Bruxelles, conopida, napi, mere, tărâţele de ovăz, făina de ovăz, fasole, mazăre, tărâţe de orez, orz, citricele şi căpşunile
Cu cât indexul glicemic este mai ridicat, cu atât riscul de depresie crește — a fost rezultatul experimentului. Diferența a fost de 22% între grupul cu indexul cel mai scăzut și cel cu indexul cel mai ridicat. La creșterea riscului contribuie în mod diferit toate glucidele, dar mai ales zahărul adăugat. O alimentație bogată în fibre și în semințe întregi acționează în schimb ca element protector.


În plus, grupul cu indexul glicemic ridicat se caracterizează — în mod global — și printr-un indice de masă corporală (IMC) mai defavorabil, mai puțină activitate fizică și o alimentație mai dezechilibrată, relatează site-ul citat de Agerpres.

Cercetătorii vor efectua și alte studii pentru a stabili dacă un regim alimentar cu indice glicemic scăzut poate fi vizat ca soluție complementară în prevenirea sau tratarea depresie.


Foto: Depositphotos
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro