Papanaşi fierţi cu brânză

Vedeta le-a recomandat fanilor papanaşii fierţi cu brânză şi a postat reţeta ei.

Reţetă papanaşi fierţi recomandată de Corina Bud

1 kilogram brânză vaci 250 grame griş 4 linguri zahăr brun 2 esenţe vanilie 2 ouă 100 grame unt 200 grame pesmet 4 linguri zahăr 1/4 cană rom (opţional).
Sfărâmăm bine brânza cu furculiţa. Adăugam grişul şi amestecăm bine. Adăugaţi vanilia şi zahărul şi amestecaţi iar. Apoi adăugăm ouăle unul câte unul, amestecând după fiecare. În funcţie de cum e brânza, mai uscată sau mai cu zer s-ar putea să aveţi nevoie de un ou în plus sau în minus. Lăsaţi amestecul să se odihnească cam jumătate de oră. În acest timp puneţi la fiert o oală mare cu apă. Dacă doriţi adăugaţi rom în apă, chiar se simte diferenţa. Într-o tavă largă topiţi untul şi adăugaţi pesmetul şi la foc mediu îl prăjiţi până se face auriu. Stingeţi focul şi adăugaţi zahărul.


Cu mâinile umede, din amestecul de brânză modelaţi bile micuţe, cam cât mingile de ping-pong. Vă umeziţi mâinile după fiecare 2-3 papanaşi, merge mai uşor. Când apa fierbe daţi focul pe minim şi aşteptaţi ca apa să nu mai clocotească. În acel moment puteţi adăuga în oală papanaşi până acoperiţi fundul oalei cu ei. Nu-i înghesuiţi prea tare, mai bine îi fierbeţi în mai multe ture. Papanaşii sunt fierţi când se ridică la suprafaţă. Îi scoateţi cu ajutorul unei palete cu găuri şi îi aruncaţi direct în tava cu pesmet pe care o scuturaţi bine cu mişcări orizontale faţă-spate astfel încât papanaşii să se rostogolească şi să se acopere singuri de pesmet. Îi scoateţi pe o farfurie şi serviţi cu dulceaţa preferată şi cu smântână. Poftă bună!

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro