Beneficiile consumului de cereale
Incepand din copilarie si pana la maturitate, masa de dimineata are efecte benefice. Atunci cand la micul dejun nu iti lipsesc cerealele, asiguri organismului cantitatea optima de calciu, fier, vitamine, fibre, zinc si carbohidrati.
Obtinute din porumb, grau, orez, orz sau ovaz, cerealele pentru micul dejun sunt una dintre cele mai importante surse de vitamine si substante nutritive, sunt gustoase si se prepara usor si rapid. Medicii si nutritionistii recomanda consumarea lor la orice varsta.
Cerealele pentru mic dejun iti asigura necesarul zilnic de fier
Cerealele sunt una dintre principalele surse de fier in alimentatia zilnica. Treizeci de grame de cereale asigura opt miligrame de fier, adica necesarul recomandat de fier pentru copiii cu varste intre 9 si 13 ani. Cantitati insemnate de fier, dar ceva mai greu asimilabile, contin radacina de patrunjel, smochinele, stafidele si caisele uscate, urzicile, cartofii fierti in coaja, migdalele si celelalte fructe cu coaja lemnoasa.
Se estimeaza ca, anual, circa doua miliarde de oameni din intreaga lume sufera de anemie, iar numarul celor care au carenta de fier este mult mai mare. Afectiunea se agraveaza daca, pe langa fier, organismul are carenta de vitamina A si B12, sau de acid folic. Masurile ce se impun pentru tratarea anemiei sunt corectarea deficientelor de vitamine si minerale printr-o alimentatie sanatoasa.
Cerealele pentru mic dejun ne asigura necesarul zilnic de carbohidrati
Unul dintre elementele esentiale ale unei diete sanatoase trebuie sa fie carbohidratii. Acesta dieta include alimente care contin amidon, cum ar fi: cerealele, painea, pastele fainoase, orezul, cartofii, taiteii sau pizza. Ei mai sunt cunoscuti drept carbohidrati complecsi, deoarece sunt compusi din mai multe hidrocarburi si e nevoie de mai mult timp pentru a fi digerati.
Toate cerealele de mic dejun sunt bogate in carbohidrati. Cantitatea de carbohidrati la 30 grame de cereale servite cu lapte partial degresat: Nestle Cornflakes - 30,8 grame; Nestle Fitness - 29,8 grame; Nestle Ciniminis - 29 de grame.
De asemenea, in anotimpul rece este cu atat mai important sa ne asiguram ca ii furnizam organismului nostru necesarul zilnic de calciu. Acest element are, printre altele, rolul de a favoriza asimilarea elementelor nutritive si eliminarea reziduurilor acide, in urma procesului metabolic.
Trei motive pentru a alege cereale pentru micul dejun
Cerealele sunt bogate in substante nutritive si sunt o modalitate ideala de a incepe ziua, furnizand organismului substante nutritive si energie pentru activitatile zilnice (15% - 20% din necesarul zilnic de energie). Cerealele sunt imbogatite cu vitamine, calciu si fier, au un continut redus de grasimi si sunt bogate in fibre. Continutul bogat de substante nutritive si de vitamine reduce riscul aparitiei afectiunilor digestive, cardiace si a cancerului. In plus, sunt o sursa excelenta de calciu, care are rol in intarirea oaselor si a dintilor. Cercetarile realizate in ultimii ani demonstreaza ca cerealele au efecte benefice asupra dezvoltarii fizice si psihice a copiilor si contribuie la cresterea performantelor obtinute de ei la scoala.
Cerealele sunt gustoase. Micul dejun pe baza de cereale este gustos si este apreciat de foarte multi copii. Cerealele variaza in sortimente si arome, astfel ca acestea se potrivesc diferitelor gusturi. Copiilor le place gustul cerealelor, care reprezinta un mic dejun sanatos, ce ii ajuta sa faca fata cu succes activitatilor din timpul zilei.
Cerealele sunt un mic dejun la indemana. Cerealele sunt ideale pentru a pregati micul dejun usor si rapid. O conditie importanta pentru micul dejun este ca nu trebuie sa ia prea mult timp pentru pregatire. Cerealele sunt o solutie excelenta, pentru ca reduc foarte mult timpul de preparare a mesei de dimineata si, in plus, sunt sanatoase.