Alimente care scad ureea: 5 fructe și legume pe care trebuie să le mănânci
Dietă & Fitness · Dieta / 21.09.2020

Schimbarea dietei este cel mai simplu mod de a reduce nivelul ureei din sânge. Acestea sunt alimentele care scad ureea și pe care trebuie să le consumi!

Acidul uric este un deșeu natural rezultat din digestia alimentelor care conțin purine. După ce pătrund în corp, purinele se transformă în cristale, iar acestea sunt eliberate în sânge de rinichi și ajung în vasele de sânge, declanșând inflamații și dureri.

De regulă, organismul reușește să divolve acidul uric prezent în sânge, transportându-l în rinichi și eliminându-l prin urină. Unele persoane, însă, au nivelul acidului uric ridicat, iar acesta poate provoca diferite afecțiuni, precum pietrele la rinichi și durerile articulare sau chiar gută.


Alimente care scad ureea. Cauzele ureei mărite și soluțiile


Potrivit Healthline, nivelul crescut al ureei poate fi cauzat de dietă, moștenirea genetică, obezitate sau greutate supraponderală ori stres. De asemenea, anumite afecțiuni pot provoacă un nivel ridicat de uree în sânge: bolile de rinichi, diabetul, hipotiroidismul, psoriazisul sau unele tipuri de cancer.

Schimbarea dietei este cel mai simplu mod de a reduce nivelul ureei din sânge. Primul pas este să renunți la alimentele bogate în purine. Va trebui să scoți din meniu ficatul, organele de animale, carnea de porc, oaie, vită și de curcan, peștele și fructele de mare, perele, fasolea, conopida și ciupercile. De asemenea, trebuie evitate zahărul, băuturile carbogazoase și consumul de alcool, în special berea.


Care sunt cele 10 alimente care scad ureea


Dacă trebuie să renunți la unele alimente, vestea bună este că există câțiva aliați pe care te poți baza pentru a scădea acidul uric din organism. Rezultatele analizelor vor arăta mult mai bine dacă vei consuma mai mult aceste alimente:
 

Anghinare


Anghinarea este cea mai eficientă legumă în lupta ta pentru reducerea nivelului de acid uric, grație proprietăților diuretice care ajută organismul să elimine toxinele și să prevină retenția de apă. Bogată în fibre, proteine și acizi grași, anghinarea conține foarte multe minerale, vitamine și antioxidanți. Cel mai indicat este să o fierbi și să prepari din ea o supă în care poți adăuga puțin ulei de măsline și oțet de mere.


Ţelina


Cunoscută pentru proprietățile sale purificatoare, țelina stimulează eliminarea surplusului de acid uric din sânge. Trebuie doar să o incluzi în alimentația zilnică.

Morcovul


Ca și țelina, morcovul poate elimina excesul de acid uric și nu trebuie să lipsească din dieta ta. Îl poți consuma proaspăt, adăugat în mâncare sau îl poți face suc. Este și mai savuros dacă îl pui în blender sau storcător și îl combini cu sfecla roșie.

Dovleacul


Dovleacul are efect diuretic și ajută la eliminarea acidului uric prin creșterea cantității de urină. Organismul îndepărtează, astfel, toxinele și, implicit, ureea.


Mărul


Un măr pe zi e un mod simplu și eficient de a-ți păstra sănătatea. Substanţele nutritive ale acestui fruct elimină toxinele din organism și contribuie la scăderea acidului uric din sânge.

Ceapa

 
Este foarte indicată pentru scăderea nivelului acidului uric și al glicemiei. Ceapa poate contribui și la reducerea valorii trigliceridelor.

Pe lângă consumul acestor alimente care scad ureea, este recomandat să urmezi tratamentul și regimul recomandat de medic, precum și sfaturile acestuia. Fă mișcare zilnic, consumă citrice și alte fructe bogate în vitamina C și odihnește-te suficient și, astfel, la următorul set de analize vei avea rezultate mai bune!
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro