6 trucuri pentru a preveni rotunjimile din timpul sărbătorilor
Dietă & Fitness · Dieta / 21.12.2018

Sezonul sărbătorilor este marcat de întâlniri și petreceri cu familia, colegii sau prietenii, precum și de nenumărate feluri de mâncare apetisante. Află cum previi acumularea kilogramelor în plus.

Dacă vrei să te distrezi în timpul sărbătorilor nu înseamnă că trebuie să te resemnezi să nu mai încapi în hainele preferate sau să cedezi complet tentațiilor. Există soluții pentru a avea amintiri frumoase continuând să arăți foarte bine. Precis vrei să remarci ținuta sau zâmbetul din pozele de la petreceri, în loc de rotunjimile inestetice, așa că trebuie să înveți cum poți savura ceva bun oprindu-te înainte de a-ți compromite silueta.

 
Iată cum poți mânca în timpul sărbătorilor fără să ratezi distracția:

 
1. Învață să spui „nu”

Când vine vorba despre evenimente sociale este în regulă să nu accepți toate invitațiile pe care le primești. În unele cazuri te poți răzgândi chiar dacă deja ai acceptat, dar ai grijă să suni persoana respectivă și să-i explici motivele tale. Contează foarte mult să-ți cunoști propriile limite în ceea ce privește călătoriile și petrecerile pentru că acest tip de activități ar putea exacerba stresul sau anxietatea dacă deodată constați că nu mai ai nicio seară liberă.

 
2. Evită ingredientele extra

Nici nu te gândi la pâinea cu unt, sosurile cremoase, borcanul cu miere ori aripioarele crocante de pui! Acestea pot fi mereu incluse în cadrul unui bufet suedez, pe lângă felurile principale de mâncare, dar nu te vor ajuta deloc să te menții în formă. Cel mai bine ar fi să eviți complet sosurile și să alegi friptura slabă rumenită la grătar, alături de legume fierte la aburi. Vei economisi multe calorii și când te vei uita în oglindă nu vei regreta nimic.

 
3. Nu încerca să uiți de tensiune cu ajutorul mâncării

Multe persoane au obiceiul de mânca prea mult sau de a pierde numărul de pahare atunci când sunt nervoase, tensionate sau nu se simt în largul lor. Dacă nu te simți integrat în atmosfera de petrecere ai putea fi tentat să apelezi la alcool sau dulciuri. Imediat după ce mănânci alimente cu mult zahăr nivelul de cortizol scade temporar, dar efectul nu este de durată, iar stresul va reveni mult mai intens decât înainte. A doua zi, când te vei gândi la ce ai mâncat, va trebui să faci un plan de recuperare la sală. Mai bine acceptă că este în regulă să ai emoții și nu lăsa deliciile din jurul tău să preia controlul.

 
4. Nu te atinge de ce a rămas

Dacă ai organizat o petrecere la tine acasă poți face un pachet pentru fiecare oaspete din ceea ce a rămas, iar dacă ai fost invitat este bine să refuzi în mod politicos pachetul. Potrivit specialiștilor, cina sau petrecerea trebuie să fie un eveniment singular și nu este deloc util să iei cu tine ce a rămas și să ai încă o masă de același tip. 

 
5. Gândește-te la bufetul suedez ca la un meniu

Un bufet cu multe feluri de mâncare poate fi o tentație irezistibilă pentru multe persoane. Nutriționiștii îți recomandă să te gândești la tot ceea ce vezi ca și cum ar fi meniul unui restaurant. Niciodată nu ai comanda câte o bucată din tot ce este în meniu, așa că nu va fi prea greu să alegi câteva preparate din care vrei să guști. În cazul în care vrei să încerci mai multe variante micșorează mărimea porțiilor în mod corespunzător pentru a preveni acumularea caloriilor.

 
6. Poartă discuția „salvatoare”

În fiecare an bunica, mătușa sau părinții tăi îți pot aduce delicii tradiționale sau îți pot spune că ești prea slab și te vor încuraja să mănânci încă o porție de friptură cu piure sau îți vor da a doua felie de tort. Din acest motiv contează foarte mult să vorbești cu ei înainte de mesele de sărbători în familie. Asigură-i că rețetele pe care le pregătesc sunt foarte gustoase, dar spune-le ferm că nu vei putea gusta deoarece ai un alt plan de alimentație. În acest mod vei evita atenția supra ta și potențialul de conflicte și discuții în contradictoriu tocmai la mesele festive.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro