2. Avocado
Da, este un fructe bogat în calorii, însă nu trebuie să te fereşti de el! Consumă-l în cantităţi normale şi beneficiezi de grăsimi mononesaturate care scad colesterolul rău, protejează inima de boli şi te ajută să arzi mai multe calorii. Avocado este un superaliment datorită conţinutul bogat în grăsimi bune, fibre, proteine, potasiu, magneziu, acid folic, vitamine E şi C.
Potrivit Asociaţiei Americane pentru Sănătatea Inimii, consumul regulat de avocado (de cel puţin trei ori pe săptămână) are un efect benefic asupra metabolismului, stimulând arderea grăsimilor din zona abdominală.
3. Peştii graşi
Cu cât este mai gras peştele cu atât mai bine! Somonul, macroul, heringul, sardinele, anşoa şi păstrăvul ajută organismul să-şi revină după antrenamentele sportive intense şi te ajută să arzi mai multe calorii. Datorită conţintului bogat în acizi graşi omega-3, carnea de peşte gras trebuie consumată de două ori pe săptămână pentru a beneficia de efectele protectoare pe care le aduce asupra organismului.
4. Uleiul de măsline extravirgin
Un studiu apărut în publicaţia Neurology arată că uleiul de măsline extravirgin reduce riscul de infarct, este util în cazul hipertensiunii arteriale şi are substanţe care s-au dovedit a avea efect anticancerigen. Beneficiile acestui ulei nu se opresc aici, deoarece el conţine grăsimi mononesaturate care au fost studiate şi s-a constatat că ajută la slăbit chiar şi atunci când nu faci mari schimbări în dietă.
5. Ouăle
Sunt o sursă excelentă de proteine care ajută la slăbit. Consumă-le întregi, nicidecum nu renunţa la gălbenuş, deoarece tocmai acolo se regăsesc acizii graşi omega-3, colina şi vitaminele din complexul B. Dacă sunt consumate în cantităţi moderate nu trebuie să-ţi faci griji cu privire la colesterolul din ouă. Potrivit specialiştilor, un mic dejun care are la bază ouăle preparate simplu ajută la slăbit, deoarece conferă saţietate şi te va împiedica să faci alegeri nesănătoase pe tot parcursul zilei. Consumă 3-4 ouă fierte pe săptămână pe care le poţi asocia cu multe legume şi verdeţuri.
6. Oleaginoasele crude sau untul din nuci/migdale/caju/arahide
Sunt o sursă excelentă de grăsimi nesaturate şi proteine, astfel că le poţi folosi atât pentru micul dejun cât şi pentru gustări echilibrate şi sănătoase. Optează întotdeauna pentru oleaginoasele crude, iar dacă cumperi untul de arahide/migdale din comerţ caută sortimentele care nu conţin ulei hidrogenat de palmier şi zahăr. De asemenea, oleaginoasele conţin multă vitamina E şi fibre care sunt esenţiale pentru o bună digestie. Un studiu publicat în British Journal of Nutrition arată că o dietă care conţine grăsimi nesaturate cum sunt cele din nuci/unt de nuci reduce cu 30% riscul de boli de inimă şi cu 50% riscul de diabet.