6 alimente care te mențin slabă. Controlează-ţi kilogramele!
Când vrei să eviți dietele pline de restricții și să-ți menții greutatea stabilă, soluția propusă de nutriționiști este una singură: alimentația echilibrată și sănătoasă. Consumă regulat sau chiar zilnic 6 alimente care te mențin slabă, pentru a te bucura de efectele puternice ale unui regim de viață sănătos.
Când vrei să eviți dietele pline de restricții și să-ți menții greutatea stabilă, soluția propusă de nutriționiști este una singură: alimentația echilibrată și sănătoasă. Consumă regulat sau chiar zilnic 6 alimente care te mențin slabă, pentru a te bucura de efectele puternice ale unui regim de viață sănătos.Înlocuiește băurile dietetice, ce conțin îndulcitori artificiali, cu ceaiul verde, bogat în antioxidanți și cu efecte benefice asupra metabolismului, și introdu apoi în alimentația ta cele 6 alimente care te mențin slabă.
Mere
Sursă excelentă de fibre, merele au un efect dovedit pentru menținerea greutății și pentru dietă. Când ronțăi mere, obții senzația de sațietate mai repede, iar aceste fructe conțin un complex de vitamine util metabolismului. Un studiu de specialitate publicat in jurnalul "Apettite" a demonstrat că 3 mere pe zi contribuie mai puternic la scăderea în greutate decât aceeași cantitate de fibre naturale obținute din cereale integrale.
Roșii
Avantajul legumelor față de alte alimente atunci când ții la menținerea greutății este că acestea sunt rareori mâncate în exces. Multe legume conțin fibre, însă roșiile sunt la fel de bune crude sau gătite, iar o ceașcă de roșii gătite are numai 43 calorii. O roșie de mărime medie conține 1 gram proteine, 1 gram fibre și 5 grame carbohidrați. Vitamina C și beta-carotenul din roșii sunt alte substanțe ce contribuie la funcționarea corectă a sistemului imunitar și a metabolismului.
Cereale integrale
Energia obținută din cereale integrale este consumată de corp mai încet decât cea din carbohidrații din făina albă, motiv pentru care aceste alimente mențin senzația de sațietate mai mult timp după masă. Alături de cerealele integrale, orezul brun sau sălbatic oferă aceleași calități calorice recomandate de nutriționiști pentru menținerea sau reducerea greutății.
Migdale
Într-o porție de migdale de 30 grame se ascund doar 170 calorii, alături de 6 grame de proteine și 3 grame de fibre naturale. Un studiu publicat in Jurnalul American de Nutriție Clinică a demonstrat că femeile care mănâncă migdale de cel puțin două ori pe săptămână au șanse mai mari de a-și menține greutatea stabilă. Migdalele au și un alt atu: sunt un aliment ce necesită să fie mestecat bine, lucru ce contribuie la senzația de sațietate.
Ouă
Recomandate mai ales la micul dejun, ouăle sunt unul dintre alimentele condamnate pentru creșterea colesterolului, care are însă alte proprietăți importante. Un mic dejun cu ouă te poate menține energică de-a lungul întregii zile, iar proteinele din ouă sunt o alternativă excelentă la produsele de patiserie bogate în carbohidrați. Un studiu din 2008, publicat in Jurnalul International al Obezității, a demonstrat că cei care mănâncă ouă la micul dejun pot slăbi cu până la 65% mai mult decât cei ce aleg alimente bogate în carbohidrați la prima masă a zilei.
Somon
Grăsimile nesaturate din somon au un efect similar asupra poftei de mâncare ca și fibrele din fructe. Consumat de două ori pe săptămână, somonul este o sursă excelentă de proteine și te poate ajuta să te menții slabă sau chiar să ai o scădere naturală în greutate.