4. Optează pentru carbohidraţii complecşi
Produsele care au la bază făina albă (pâinea, pastele, orezul alb, biscuiţii, produsele de patiserie, covrigeii) conţin carbohidraţi rafinaţi. Este recomandat să alegi cerealele integrale (orezul brun, quinoa, meiul, hrişca, produsele din făină integrală), deoarece reduc riscul de boli cardiovasculare, cancer, diaber şi obezitate. Chiar dacă vrei să slăbeşti nu trebuie să elimini de tot carbohidraţii din meniul tău, ci să faci alegerile sănătoase şi în cantităţi moderate.
Cum să te ţii de acest obicei:
Include 1-2 porţii de carbohidraţi complecşi la fiecare masă din zi. Printre cele mai potrivite alegeri se numără: ovăzul, orezul integral expandat, meiul pentru micul dejun, năutul, fasolea boabe sau quinoa pentru masa de prânz şi cartofii/cartofii dulci cu coajă, dovleacul, lintea sau orezul sălbatic la cină.