3. Cheesecake cu portocale - reţetă Ina Todoran
Ingrediente pentru blat
1 cană migdale înmuiate 1/4 cană cacao 3 curmale mărunţite.
Procesaţi ingredientele în blender până rezultă o compoziţie lipicioasă, care dacă e strânsă în palme, se adună. Dacă nu se întâmplă acest lucru mai adăugaţi câte o curmală, pe rând până când aveţi consistenţa dorită.
Într-o tavă rotundă cu pereţi detaşabili, cu diametrul de 22 cm, puneţi folie de plastic. Împrăştiaţi compoziţia şi nivelaţi-o cu mâinile până obţineţi un strat uniform de blat.
Ingrediente pentru cremă
zeama şi coaja de la 3 portocale 2/3 cană sirop agave 2 1/2 căni caju înmuiat şi scurs 3/4 cană unt de cocos topit (eu am folosit unt de cacao pudră, mi s-a părut mai potrivit).
Coaja, zeama de portocale, agavele, caju ţi untul de cocos se mixează în robot timp de câteva minute până când rezultă o compoziţie omogenă.
Turnaţi crema peste blat şi daţi la congelator până la întărire. În ziua servirii, scoateţi tortul din congelator şi păstraţi-l în frigider. Scoateţi-l din frigider doar în momentul servirii.
Credit foto şi reţetă: www.lifestyleblog.ro
Ciocolata neagra este vegana??? Asa ziceti voi???
Da, interesante si bune, dar traim in Romania! Stiti cat costa nucile caju??? Si celelalte?
"I_have_a_dream"- ti-ai gasit si tu sa dai cu parerea! Ai citit ingredientele si modul de preaparare? sau doar cate un cuvant p-aici si p-acolo?! La ingrediente sunt 2 linguri de sirop de agave iar preparerea e cu miere! Hm, seamana la culoare si la consistenta si la gust, dar nu-i una si aceeasi! Sa nu mai spun ca pe site-ul Oliviei ce este la ingrediente, aia e folosit pt preparare!