„Dietă psihobiotică” sau cum să ții stresul sub control prin ceea ce mănânci
Expresia „Ești ceea ce mănânci” nu are legătură doar cu fizicul, ci și cu mentalul.
De ceva vreme, cercetătorii ne avertizează că alimentele pe care le consumăm ne influențează în mare parte bunăstarea mentală. Cu toate acestea, majoritatea studiilor privind intervențiile nutriționale pentru sănătatea neurologică s-au concentrat mai degrabă pe câte un singur aliment, și nu pe abordări realiste, cum este un regim alimentar integral, relatează MindBodyGreen.
Tocmai de aceea, oamenii de știință din Cork, Irlanda, și-au propus să descopere dacă o dietă psihobiotica menită să promoveze sănătatea intestinală are o influență pozitivă asupra bunăstării mintale.
Ce este dietă psihobiotică?
Un termen inventat de co-autorii studiului Timothy „Ted” Dinan, Ph.D., și John Cryan, Ph.D., dietă psihobiotica are în vedere axa intestin-creier, acordând prioritate alimentelor sănătoase pentru intestine, cunoscute pentru că susțin echilibrul microbian intestinal (adică cereale integrale, fructe și legume prebiotice, leguminoase și alimente fermentate). În același timp, dietă psihobiotică descurajează consumul de dulciuri, băuturi dulci și alimente procesate.
Citește continuarea pe andreearaicu.ro