Partea "nevăzută" a condimentelor
Usturoiul, antibiotic natural
Usturoiul poate fi numit "regele" condimentelor. Reuşeşte să dea o aromă unică şi o savoare aparte preparatelor. Dar pe lângă gustul şi aroma minunată, usturoiul are una dintre cele mai lungi "liste" de beneficii pentru sănătate, fiind folosit în scop medicinal de mii de ani, în toate zonele în care este cultivat.
Este diuretic, expectorant şi antispasmotic. Usturoiul este considerat un antibiotic natural, dar spre deosebire de cele sintetice, nu afectează flora bacteriană naturală a organismului. Iată care sunt celelalte beneficii ale acestei plante: scade colesterolul, stimulează producţia de bilă, reduce balonarea, este bacteriostatic (stopeaza înmulţirea bacteriilor), antioxidant, detoxifiant.
Legumele sunt din ce in ce mai scumpe, am putea totusi sa le cultivam singuri, si am mai reduce din cheltuieli. Detalii pe: https://sites.google.com/site/culturalegumelor