Iată care este impactul florilor asupra sănătății mintale
Conștientizarea sănătății mintale se concentrează din ce în ce mai mult pe puterea și potențialul bunătății.
În această lungă perioadă de izolare, când atât de mulți dintre noi ne simțim singuri, actele simple de bunătate au capacitatea de a ne face să ne simțim conectați și ne amintesc că suntem iubiți.
Concentrarea asupra modului în care ne putem proteja sănătatea mintală și îi putem ajuta pe ceilalți este mai importantă ca oricând și va fi esențială pentru a face față pandemiei și a ne recupera, mult timp după dispariția simptomelor fizice ale virusului.
De-a lungul vieții, fiecare dintre noi a avut parte de aceste mesaje de speranță, dragoste, solidaritate și gingășie prin buchete și aranjamente florale pe care le primim și trimitem. Ați fi surprinși să aflați că ceva la fel de simplu precum florile ar putea deține unele dintre răspunsurile la stimularea sănătății noastre mentale.
Se știe de mult că a fi înconjurat de natură vă elevează starea de spirit și elimină stresul, iar cercetările leagă în mod constant florile și plantele de o sănătate psihologică pozitivă. Iată cum vă pot ajuta:
Florile vă influențează starea de spirit timp de zile întregi
Florile fac mai mult decât să vă înveselească camera, ele pot avea și un efect înălțător și luminos asupra dispoziției dvs. Însă, acestea vă pot oferi mai mult decât doar un impuls de fericire. Cercetările au arătat că impactul poate dura zile întregi.Așadar, un aranjament
floral este mult mai puternic decât acea tabletă de ciocolată și are semnificativ mai puține calorii!
Florile pot alunga anxietățile, grijile și stresul, făcând oamenii să se simtă mai puțin deprimați, tulburați sau agitați. Ele pot induce o perspectivă mai pozitivă asupra vieții, sporind nivelurile de energie și fericire.
Chiar și mirosul florilor poate ajuta la ameliorarea anxietății și este antidotul ideal împotriva stresului, pentru toți cei care lucrează sau studiază de acasă chiar acum.
Florile vă îmbunătățesc productivitatea și creativitatea
Fie la locul de muncă, fie la biroul de acasă, florile și plantele s-au dovedit a îmbunătăți performanța și a spori creativitatea. Entuziasmul, energia și satisfacția la locul de muncă sunt toate efecte secundare raportate ale florilor. Merită să investiți în ele dacă lucrați ore lungi sau aveți nevoie de inspirație regulată.
Acestea creează conexiuni mai puternice și mai intime
Trăim într-o epocă din ce în ce mai deconectată, renunțând la contactul fizic în locul smartphone-urilor și al rețelelor sociale. Iat în acest moment, izolarea poate spori aceste probleme. Nu este de mirare că perioadele de singurătate sunt în creștere. Dar, prin trimiterea / primirea de aranjamente florale, ne apropiem unii de alții, arătându-le membrilor familiei și prietenilor că îi păstrăm în gândurile noastre. Iar când ne putem deschide încă o dată ușile către cei dragi, florile vor contribui, de asemenea, la crearea unui mediu primitor.
Florile pot ajuta la vindecare
Florile sunt, de asemenea, dovedite că ajută la reducerea timpului de recuperare. Este, într-adevăr, un lucru foarte trist că atât de multe spitale nu le mai permit, în această perioadă.
Dacă cineva este bolnav sau se recuperează acasă, un buchet de flori poate genera un sentiment de bunăstare, care poate reduce lucruri precum tensiunea arterială, ritmul cardiac și oboseala.
Florile fac destinatarul fericit
Imaginați-vă că îi îmbunătățiți cuiva ziua (sau săptămâna!) printr-un singur gest. A ști că sunt iubiți și susținuți poate însemna atât de mult pentru ei, încât impactul pozitiv al primirii unui buchet poate fi suficient pentru a-i ajuta într-o situație dificilă sau un moment de tristețe. Florile sunt o soluție perfectă pentru a comunica emoții, atunci când vă este greu să găsiți cuvintele potrivite.
Florile fac expeditorul fericit
„A oferi valorează mai mult decât cadoul” - tuturor ne place acel sentiment călduros și plăcut de a face pe cineva fericit, nu? Ei bine, acest sentiment este dovedit că vă îmbunătățește propria sănătate mintală, oferindu-vă un impuls de bunăstare. Ca oameni, percepem oferirea de cadouri ca pe un act emoțional și atent și ne bucurăm când simțim că suntem unul dintre acei oameni.