Ce dar poate fi mai frumos ca viata? Cu toate acestea, cum ai putea multumi vreodata pentru el? Exista un singur raspuns: traind din plin, bucurandu-te de el...
Ce dar poate fi mai frumos ca viata? Cu toate acestea, cum ai putea multumi vreodata pentru el?
Exista un singur raspuns: traind din plin, bucurandu-te de el si contemplandu-l in afara ta in tot ce te-nconjoara, chiar si-ntr-un simplu cos cu flori precum cel din imagine, pregatit de designerii de la Hollandia Flower Trading.
Viata este un dar: cel mai de pret pe care il putem primi. Chiar daca provenienta sa ramane invaluita de misterul nepatruns al existentei, suntem totusi datori cu recunostinta pentru fiecare clipa traita, pentru stralucirea fiecarui rasarit pe care-l vedem, pentru fiecare zambet de copil ce ne lumineaza ziua, pentru bucuria ascunsa in fiecare floare, pentru frumusetea a tot ceea ce
Si daca ne deschidem inima si privim cu ochii sufletului, vom descoperi in jurul nostru milioane de existente care sa ne-o reamintesca clipa de clipa. Printre ele, florile nu sunt decat un exemplu, poate dintre cele mai umile, dar cu siguranta unul graitor, cum veti vedea din analiza simbolica a acestui aranjament.
Iata un cos cu flori al carui efect de ansamblu salbatic si spontan il recomanda pentru a decora fie spatii interioare amenajate in stil rustic, fie locuri de conversatie situate la exterior, pe o terasa sau, de ce nu, in gradina.
Insumand simbolic totalitatea lumii vegetale, el cuprinde atat flori de camp, cat si flori de gradina, plante exotice si specii autohtone, reunind margarete, trandafiri, veronica, hypericum, monstera, aspidistra, salal, allium, cartamus, nigela, amarantus, T-grass si gentiane, toate intr-o expresiva dezordine. Pret orientativ: 250 lei noi / 2.500.000 lei vechi.
Reprezentand notiuni precum viata si protectie, totalitate, feminitate si superioritate spirituala, cosul reuneste pluralitatea, o readuce in matricea sa primordiala, sub suzeranitatea cereasca.
Reunirea produce prosperitatea, fericirea comunitatii, simbolizate de numeroasele frunze din cos, iar prezenta unor specii de "ierburi" vine sa exprime conditiile acestei prosperitati: vindecarea fizica si sufleteasca, atingerea centrului si incetarea ratacirii.
Inflorescentele globulare de allium (ceapa), planta careia i s-au atribuit printre altele puteri afrodisiace si profilactice, adauga si ele un nou termen acestei liste: vitalitatea, absolut necesara oricarei realizari.
Albul margaretelor reprezinta atat incercarea, cat si starea de gratie prilejuite de initiere sau de revelatie, prin forma lor, ele inrudindu-se si cu simbolismul ciclic al rotii, ceea ce le confera semnificatia de reparcurgere periodica a traseului initiatic cu fiecare noua etapa a devenirii fiintei.
In acest context, trandafirii galbeni se refera la capatul drumului, la atingerea desavarsirii spirituale, putand fi pusi in legatura atat cu trandafirul de aur sfintit candva de papi in cea de-a patra duminica din Postul Mare, cat si cu trandafirii, tot de aur, daruiti de acestia printeselor vrednice.
Cele doua nuante de albastru ale florilor de nigela si gentiana fac aluzie la cele doua cai de transformare a realului in imaginar, a reveriei si a visului, dar si la cele doua fete ale sacrului, cea manifesta si cea misterioasa, acestea fiind punctul de plecare si tinta oricarei evolutii initiatice.
Rezumand, pentru a te bucura deplin de darul vietii trebuie ca energiile risipite sa se adune din nou la matrice si, facand uz de intreaga vitalitate a fiintei, sa se concentreze in cautarea fericirii, atingand perfectiunea pe calea initierii, a contemplarii sacrului ce se releva in tot ceea ce te inconjoara, ramanand totusi ascuns.