Conform celor de la Craciun-Verde, bradul natural trebuie sa provina doar din crescatorii, sa fie adus de la mica distanta si, in masura in care se poate, sa fie replantat in locul de origine, dupa Craciun.
Adica brazii fac un fel de “vizita”, in ghiveci, la domiciliu. Exista brazi in ghiveci pe care, dupa Craciun, trebuie sa-i replantezi. Sansele ca acestia sa supravietuiasca acestui tratament sunt insa mici. Este posibil ca bradul sa moara dupa ce a fost replantat, tocmai din cauza faptului ca nu se poate adapta la noile conditii de mediu.
Bradul la ghiveci, trebuie sa stea in casa maxim o saptamana, pentru ca aerul uscat si caldura ii fac rau. Se accepta si varianta brad “taiat”, doar daca are o anumita varsta – implicit a produs suficient oxigen, ca sa compenseze eforturile energetice pentru cresterea, intretinerea si transportul lui, daca este de o anume specie – care creste suficient de repede pentru ca taierea lui sa fie rentabila. Vezi aici cum ai grija de bradul taiat.
Si totusi, putine lucruri sunt mai placute, de Sarbatori, decat un brad verde, proaspat si, mai ales, viu, in casa!
Pentru ca bradul natural sa-si mentina statutul eco, trebuie sa ai grija de unde il cumperi, astfel incat el sa provina exclusiv din pepiniere. Alege bradul care a crescut cat mai aproape de casa ta, astfel incat transportul sa nu fie o surse de noxe. Acest aspect este valabil si pentru brazii de plastic, si pentru cei naturali.
Daca alegi un brad de plastic, opteaza pentru unul pe care sa-l iubesti multi ani la rand. Gandeste-te ca vei avea acelasi brad de Craciun, ani in sir, asta in cazul in care vrei ca bradutul de plastic sa capete titlul de brad eco! O solutie este ca, in fiecare an, sa-l impodobesti altfel, ca sa ai iluzia unui alt brad.
Un alt criteriu care face diferenta este pretul. Un brad sintetic este mai ieftin decat unul natural de aceleasi dimensiuni, in timp ce, pentru un brad natural, platesti in fiecare an.
In loc de final am sa repet indemnul “planteaza un copac", ca o garantie ca sarbatoarea Craciunului va exista si peste 50 de ani!
Adica brazii fac un fel de “vizita”, in ghiveci, la domiciliu. Exista brazi in ghiveci pe care, dupa Craciun, trebuie sa-i replantezi. Sansele ca acestia sa supravietuiasca acestui tratament sunt insa mici. Este posibil ca bradul sa moara dupa ce a fost replantat, tocmai din cauza faptului ca nu se poate adapta la noile conditii de mediu.
Bradul la ghiveci, trebuie sa stea in casa maxim o saptamana, pentru ca aerul uscat si caldura ii fac rau. Se accepta si varianta brad “taiat”, doar daca are o anumita varsta – implicit a produs suficient oxigen, ca sa compenseze eforturile energetice pentru cresterea, intretinerea si transportul lui, daca este de o anume specie – care creste suficient de repede pentru ca taierea lui sa fie rentabila. Vezi aici cum ai grija de bradul taiat.
Si totusi, putine lucruri sunt mai placute, de Sarbatori, decat un brad verde, proaspat si, mai ales, viu, in casa!
Ai grija ce brad cumperi!
Pentru ca bradul natural sa-si mentina statutul eco, trebuie sa ai grija de unde il cumperi, astfel incat el sa provina exclusiv din pepiniere. Alege bradul care a crescut cat mai aproape de casa ta, astfel incat transportul sa nu fie o surse de noxe. Acest aspect este valabil si pentru brazii de plastic, si pentru cei naturali.
Daca alegi un brad de plastic, opteaza pentru unul pe care sa-l iubesti multi ani la rand. Gandeste-te ca vei avea acelasi brad de Craciun, ani in sir, asta in cazul in care vrei ca bradutul de plastic sa capete titlul de brad eco! O solutie este ca, in fiecare an, sa-l impodobesti altfel, ca sa ai iluzia unui alt brad.
Un alt criteriu care face diferenta este pretul. Un brad sintetic este mai ieftin decat unul natural de aceleasi dimensiuni, in timp ce, pentru un brad natural, platesti in fiecare an.
In loc de final am sa repet indemnul “planteaza un copac", ca o garantie ca sarbatoarea Craciunului va exista si peste 50 de ani!