6. Cocktail Mandarin
Ingrediente:
30 ml lichior de mandarine100 ml şampanieCoajă de clementine
Mod de preparare:
Toarnă lichiorul într-un pahar înalt şi adaugă şampania. Taie două fâşii subţiri de coajă de la o clementină şi atârnă-le pe marginea interioară a paharului.
7. Cocktail B-52
Ingrediente:
1/3 triplu sec1/3 lichior de cafea1/3 Irish cream
Mod de preparare:
Toarnă ingredientele pe rând, cu ajutorul unei linguri rezemate de marginea paharului astfel încât lichidul să alunece uşor. Vei obţine astfel un cocktail pe trei straturi de culori diferite.
8. Cocktail Green Island
Ingrediente:
30 ml lichior de ouă20 ml Curacao albastru10 ml zeamă de lămâie100 ml suc de ananaso jumătate de o felie de ananas
Mod de preparare:
Lichiorul de ouă trebuie să fie rece, abia scos de la frigider. Amestecă-l cu Curcao şi cu sucurile de fructe într-un pahar şi în final decorează cu o bucată de ananas.
9. Flamingo Cocktail
Ingrediente:
15 ml brandy de caise45 ml GinZeamă de la 1/2 lămâie1 linguriţă sirop Grenadine
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele într-un shaker umplut pe jumătate cu gheaţă, apoi toarnă cocktailul într-un pahar.
10. Cocktail Apricot Fizz
Ingrediente:
40 ml Apricot Brandy40 ml suc de portocale20 ml zeamă de lămâiesifono felie de lămâiedouă cireşe
Mod de preparare:
Amestecă bine într-un shaker cu gheaţă lichiorul cu sucul de portocale şi zeama de lămâie, apoi toarnă într-un pahar înalt şi completează cu sifon. Decorează cu o felie de lămâie şi cu două cireşe.