In acest minut, inca doua femei din Romania sunt abuzate
Casă şi familie · Cuplu / 05.12.2008

Centrul pentru Jurnalism Independent si Compania Avon au dat astazi startul Campaniei Respectului pentru Femei. Scopul campaniei este acela de a atrage atentia asupra violentei impotriva femeilor si de a contribui la combaterea acestui fenomen.

Centrul pentru Jurnalism Independent si Compania Avon au dat astazi startul Campaniei Respectului pentru Femei. Scopul campaniei este acela de a atrage atentia asupra violentei impotriva femeilor si de a contribui la combaterea acestui fenomen.

La evenimentul de lansarea au participat: Raluca Kisescu - director marketing, Avon Romania, Ioana Avadani - director executiv, Centrul pentru Jurnalism Independent, Aurora Liiceanu - psiholog, Lidia Stoichici - director de dezvoltare, Touched Romania, Mihaela Mostavi - presedinte, Agentia Nationala pentru Protectia Familiei si Ramona Cirlig - asistent de program, Fondul ONU pentru Populatie.


"Campania Respectului pentru Femei este  foarte necesara intr-o societate unde mitul bataii rupte din rai este inca de mare actualitate. Principalul motiv pentru care femeile continua sa ramana alaturi de agresor este ca ele considera ca violenta reprezinta o problema obisnuita intr-o familie. De aceea, pe termen lung, aceasta campanie isi propune sa educe tinerele femei ca violenta domestica este inacceptabila, fiind o incalcare a drepturilor omului", a declarat Raluca Kisescu, director marketing, Avon Romania.


Potrivit Agentiei Nationale pentru Protectia Familiei, numarul femeilor care au depus plangere in primele trimestre ale anului 2008 a crescut cu 25 de procente comparativ cu anul 2007, ajungand la 8484.

"Legislatia romaneasca actuala ofera putine mijloace de protectie pentru femeile care se confrunta cu aceasta problema, de aceea unul din primele obiective pe care si le propune Campania Respectului pentru Femei il reprezinta schimbarea legii, prin introducerea unor masuri de protectie a victimelor fata de agresori, cum ar fi ordinul de restrictie. In prezent masurile de siguranta prevazute de lege, nu sunt de natura sa inlature pericolul imediat in care se afla victimele violentei in familie, majoritatea acestora  fiind nevoite sa locuiasca cu agresorul chiar si in timpul procesului", a declarat Ioana Avadani, director executiv, Centrul pentru Jurnalism Independent.


"Majoritatea femeilor care ajung la noi pentru ajutor au suferit cel putin o forma de abuz in familiile din care provin, de aceea pentru asistentii din centrele maternale este foarte important sa stie cum sa comunice cu aceste femei si sa le ofere sprijn, pentru a trece mai usor peste acesta problema si pentru a se reintegra in societate", a declarat Lidia Stoichici, director de dezvoltare, Touched Romania.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro