Femeile intentează divorţul mai des decât bărbaţii. Care sunt motivele?
Casă şi familie · Cuplu / 07.11.2016

În România, o căsătorie din patru s-a sfârșit prin divorț, anul trecut.

Conform datelor de pe site-ul INS, în România, rata divorțului a ajuns la 25% în anul 2015. Aceste statistici arată că, practic, o căsătorie din patru s-a sfârșit prin divorț, anul trecut. Cele mai multe divorţuri se înregistrează în Bucureşti, urmând judeţele Constanţa şi Prahova, la polul opus, cu cele mai puţine divorţuri, sunt judeţele Tulcea, Giurgiu şi Bistriţa.

Dintr-un studiu realizat de Divorce Journey reiese că femeile din Bucureşti sunt cele mai dispuse să divorţeze, pentru că se pot întreţine singure şi îşi pot întreţine şi copii, graţie veniturilor proprii. 11 procente dintre cele app. 31.500 de divorţuri intentate în 2015 în România, au fost în Bucureşti. 


Datele noastre arată că femeile sunt cele care intentează divorţul mai des decât bărbaţii, principala cauză declarată fiind infidelitatea partenerilor. O mare parte a femeilor divorţate din Bucureşti sunt femei independente financiar, care îşi pot permite să plătească consiliere pentru a depăşi această problemă dificil de gestionat la nivel emoţional şi social”, spune Dr. Gabriela Saulea, managerul Divorce Journey.

Rata de prezenţă la un consilier care să ajute în depăşirea problemelor din timpul sau de după divorţ este de 80% femei versus 20% bărbaţi. În acelaşi timp sunt mai mulţi bărbaţi (60%) care accesează site-ul pentru educaţie online sau pentru articole pe această temă. 


Ne confruntăm cu un număr mare de copii proveniţi din familii destrămate, iar în perioada divorţului părinţii sunt atât de ocupaţi cu demersurile avocăţeşti, cu partaje şi efortul de a-şi păstra serviciul, încât uită de impactul psihologic pe care îl are divorţul asupra copiilor. Nu e de mirare că ne confruntăm cu un număr tot mai mare de copii rebeli, scăpaţi de sub control sau în depresie”, constată Dr. Gabriela Saulea.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro