Știința răspunde: Cum să crești copii mai fericiți
Casă şi familie · Copii / 14.07.2017

Fiecare părinte își dorește să-și vadă copilul fericit. Această idee determină părinții să facă sacrificii imense pe care nu le regretă dacă observă fericirea copiilor.

Însă știi cum să crești copii mai fericiți fără a-i răsfăța sau fără a-ți anula fericirea personală? Iată ce spun studiile!

Modalități prin care poți să crești copii mai fericiți

1. Asigură-te că ești fericit


Da, primul pas în asigurarea fericirii copilului tău este fericirea ta. Copiii sunt afectați cu adevărat de modul în care se simt părinții lor. Depresia părinților poate cauza probleme de comportament copiilor, reducând astfel și eficiența parenting-ului.

2. Râzi


Întâlnește-te cu prietenii tăi cel puțin o dată pe săptămână. Dacă ai o familie, este ca și cum ai avea un job full-time, pe lângă cel de la birou. Așa că ai nevoie de puțin timp alături de prietenii tăi pentru a te destinde. Chiar dacă nu ești în dispoziția necesară pentru a râde, neurologii au ajuns la concluzia că râsul activează anumiți neuroni din creier, care te binedispun. Știm deja că râsul este cel mai bun medicament.

3. Sărbătorește efortul, nu perfecțiunea


Laudele aduse inteligenței, abilităților și succesului copiilor pot aduce efecte negative asupra stării lor mentale și eforturilor viitoare. Părinții care se concentrează pe perfecțiunea copiilor s-ar putea să aibă copii cu un nivel ridicat de depresie, anxietate și consumatori de substanțe. În plus, copiii care sunt lăudați pentru inteligența lor arată o lipsă de curaj atunci când vine vorba de provocările dificile din viață. Ar trebui să-l încurajezi pe cel mic pentru eforturile și munca grea, care îi vor aduce ulterior succesul.


4. Învață-i să fie optimiști


Fericirea se bazează pe optimism. Persoanele optimiste sunt mai sănătoase și trăiesc mai mult. În plus, au mai mult succes în mediul academic și de lucru, sunt mai fericite în cadrul mariajului și au rate foarte mici ale depresiei și anxietății în viața lor. Învață-i pe cei mici să vadă partea plină a paharului în orice situație. Ajută-i să învețe lecții pozitive din orice situație și încurajează-i să fie fericiți cu ce au.

5. Ajută-i să își dezvolte inteligența emoțională


Inteligența emoțională este ceva ce putem învăța. Acest tip de intelingență presupune înțelegerea emoțiilor celorlalte persoane. Atunci când copilul tău își exprimă emoțiile în mod activ (supărare, furie), empatizează cu el. Ajută-l să își identifice sentimentele pe care le trăiește și asigură-te că înțelege faptul că fiecare emoție este normală și naturală.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro