23
Micuții care au clădit Lumea Nouă: Cum erau copiii obligați să muncească în urmă cu 100 de ani
Casă şi familie · Copii / 17.09.2018

În anul 1908, Lewis Hine a pornit în misiunea de a fotografia copiii care erau obligați să muncească în condiții îngrozitoare în America.

A fost începutul unui deceniu în care fotograful a documentat viața dificilă a micuților muncitori. Angajat al National Child Labor Committee din SUA, Lewis a fost amenințat constant de proprietarii fabricilor și împiedicat să fotografieze modul în care copiii erau exploatați pentru ca patronii să realizeze profituri cât mai mari. 

În ciuda amenințărilor, Lewis Hine a perseverat, vizitând adesea fabricile deghizat în inspector sau vânzător de Biblii pentru a fotografia și intervieva copiii care munceau în fabrici sau pe stradă. 

Fotograful s-a folosit de imaginile surprinse pentru a declanșa dezbateri naționale și a atrage atenția asupra pericolelor și condițiilor inumane la care erau supuși copiii care lucrau. Riscându-și propria viață, Lewis a realizat sute de fotografii, cu un singur scop - acela de a stopa exploatarea copiilor.

Fotografiile sale au ajuns în ziare, reviste și pe afișe care condamnau folosirea copiilor la diverse munci, iar rezultatele au apărut. Guvernul federal a fost nevoit să stabilească legi mai stricte, prin care să interzică exploatarea copiilor.

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro