Baschet - sport "la inaltime"
Casă şi familie · Copii / 19.05.2010

Pentru copiii inalti si cu o inteligenta aparte

Este unul dintre cele mai cunoscute si mai iubite sporturi din lume. Infiintat in 1891 de catre un american, baschetul este un joc de echipa, care presupune inteligenta, sacrificiu si rezistenta nervoasa, practicat atat de fetite cat si de baieti.

Stii cat de importanta este miscarea pentru copilul tau in aceste zile in care rutina pare sa fi pus stapanire pe programul lui zilnic - de aceea, un joc de baschet in parc sau in curtea scolii este mai mult decat vital.

Inca de anul trecut, printr-un proiect al Federatiei Romane de Baschet ("Sa crestem sanatos"), sute de gradinite au fost dotate cu panouri de baschet, iar copiii cu varste cumprinse intre 3 si 7 ani sunt initiati in tainele acestui sport.
Aceste panourile au doar 1,5 metri inaltime, mingile sunt mai mici si mai usoare, iar jocul de baschet pentru acesti prescolari este structurat ca o joaca, un moment de relaxare, nu ca un antrenament sportiv.

Imagineaza-ti ce satisfactie are micutul tau atunci cand inscrie un cos si cat de mult il ajuta o victorie sa isi construiasca increderea in fortele proprii.

Copilul tau poate incepe sa joace baschet la varsta de 6 ani, dar, daca isi doreste sa practice acest sport mai devreme, poate fi inscris la categoria "baby-baschet", care include categoria de varsta 3-6 ani.
O sedinta de 2 ore pe saptamana este suficienta, iar in cazul in care isi doreste sa faca performanta, cate 2 sedinte pe saptamana sunt obligatorii.

Echipamentul nu este unul costisitor: va avea nevoie de un short, un tricou, sosete si o pereche de adidasi.

Avantaje


Recomandat in special copiilor inalti, baschetul este un sport competitiv, care il invata pe micutul tau spiritul de echipa, sa isi descopre indemanarea, agilitatea, sa se depaseasca pe sine si sa isi faca o multime de prieteni.

Ajuta-l sa practice un sport complet, care il ajuta pe micutul tau sa dezvolte rezistenta, reactivitatea, rapiditatea, indemanarea, sa isi mentina sanatatea cardiovasculara si sa arda calorii, in cazul in care are probleme cu greutatea.


Dezavantaje


Acest sport poate produce intinderi de muschi, rupturi de ligamente si este interzis micutilor care au probleme cu ligamentele si genunchii. Trebuie sa stii ca baschetul nu forteaza cresterea in inaltime, dar ajuta la redresarea coloanei vertebrale.

Acceseaza si site-ul Federatiei Romane de Baschet pentru a afla mai multe informatii despre cluburile existente in tara.

Iata cateva cluburi unde copiii pot practica baschet:


Clubul Sportiv 4Sports
Adresa:  Str. Lainici, Nr. 4-8, Bucuresti
Metrou: Statia GRIVITA sau 1 MAI



Clubul Sportiv Laguna Constanta
Bibescu Voda nr. 6
E-mail: club_sportiv_laguna@yahoo.com

CS "U" MOBITELCO Cluj-Napoca
Str. Suceava nr. 28
Tel/Fax - 0040-264-592712
Persoana de contact: presedinte executiv Mircea Cristescu (tel. 0744/420026)
E-mail: contact@u-mobitelco.ro

Clubul Sportv Scolar Nr.2
baschet fete
B-dul Ferdinand, Nr.128, Sector 2, Bucuresti
Telefon: 021.252.58.78
E-mail: css2bucuresti@yahoo.com

 

Un articol de Nicoleta Tarantus

Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro