3. Mănâncă sănătos
Alimentaţia este foarte importantă în această perioadă, pentru că poate influenţa atât capacitatea ta de concentrare, cât şi odihna. Încearcă să urmezi un program mai strict, dar bogat în nutrienţi, care să îţi asigure necesarul de vitamine şi minerale.
Consumă fructe şi legume proaspete, ca atare sau sub formă de sucuri. Consumă fibre şi proteine, pentru a avea energie şi pentru a-ţi ajuta metabolismul să funcţioneze la parametri optimi. Consumă grăsimi sănătoase şi alimente bogate în fier, calciu şi magneziu, care sunt foarte importante pentru menţinerea unei stări perfecte de sănătate.
4. Nu neglija beneficiile suplimentelor nutritive
Pe lângă vitaminele şi mineralele pe care le iei în completarea dietei sănătoase, caută câteva suplimente naturale care te ajută să te concentrezi, aşa cum este lecitina. Poţi încerca şi spirulina, aceasta te va ajuta să combaţi oboseala, îţi va întări sistemul imunitar şi îţi va creşte rezistenţa fizică.
Dacă nu vrei sa apelezi la produse farmaceutice, îţi poţi procura nutrienţii necesari şi din produsele alimentare obişnuite. Ciocolata neagră, de exemplu, conţine lecitină, la fel şi bananele. Poţi consuma cafea sau ceaiuri pentru proprietăţile lor antioxidante, însă fă-o cu măsură.