4 semne care te trimit cu copilul la psiholog
Decizia de a merge cu copilul la psiholog poate reprezenta un proces emoțional dificil, iar cel mai greu este să-ți dai seama când ar trebui să apelezi la ajutor din partea unui profesionist.
Din fericire, există câteva semne, care te pot îndruma către ajutorul dorit. Iată care sunt acestea!
Când ar trebui să mergi cu copilul la psiholog?
Ședințele cu un profesionist, mai ales un terapeut care lucrează exclusiv cu copiii mici, nu numai că îi oferă copilului abilitățile și instrumentele necesare pentru a se dezvolta sănătos, ci îți dă și ție ocazia să fii un părinte mai bun. Din cauza vârstei lor, copiii mici nu au vocabularul emoțional și comunicațional dezvoltat pentru a exprima pe deplin modul în care se simt, ceea ce înseamnă că trebuie să fii atentă la indiciile non-verbale pe care le transmite cel mic. Conștientizarea acestor schimbări comportamentale și emoționale îți indică faptul că piticul tău ar putea avea nevoie de terapie.
Semne care indică faptul că cel mic are nevoie de psiholog
1. Arată multă agresiune fizică
Din moment ce copiii mici sunt impulsivi și nu înțeleg destul de bine autocontrolul, se știe că iau câteva decizii care nu sunt atât de bune. Cu toate acestea, dacă piticul tău prezintă în mod constant un comportament prea agresiv, acesta ar putea avea nevoie de un terapeut.
2. Viața sa este întreruptă
Un semn clar care indică faptul că ar trebui să mergi cu copilul la psiholog este reprezentat de un anumit comportament care începe să interfereze cu viața de zi cu zi. Atunci când comportamentul unui copil afectează modul în care familia funcționează sau dictează modul în care se va desfășura ziua, înseamnă că există o problemă mai mare, cum ar fi anxietatea sau depresia.
3. Există probleme în relația dintre tine și partenerul tău
Problemele de comportament ale unui copil pot să influențeze întreaga familie, inclusiv pe tine și partenerul tău. Conflictul privind gestionarea comportamentul copilului vostru poate provoca tulburări în relația dintre părinți.
4. Are coșmaruri în mod regulat
Nu este neobișnuit ca cel mic să aibă câte un coșmar din când în când, dar când acestea devin o obișnuință, este recomandat să discuți cu un psiholog. Prezența regulată a coșmarurilor reprezintă un indiciu al faptului că există o problemă la bază, iar cel mic are nevoie de ajutor din partea părinților pentru a o rezolva.