15
Pisicile au readus la viață un sat aproape pustiu. Atrag milioane de turiști în fiecare an!
Casă şi familie · Animale / 11.04.2018

Un sat uitat de lume, cu numai 100 de locuitori, a devenit rapid un centru turistic important din Taiwan. Totul datorită celor 200 de pisici care populează localitatea.

Houtong, care înseamnă 'peștera maimuței', este un sat din nordul Taiwanului devenit faimos în trecut datorită unei peșteri în care trăiau numeroase maimuțe. În anii '20, când țara s-a aflat sub ocupație japoneză, în delurile din Houtong a fost descoperit cărbune, iar satul a devenit un centru minier important, cu peste 6000 de locuitori.

În anii '70 cărbunele a încetat să mai fie o sursă de energie folosită pe scară largă, astfel că tinerii au părăsit localitatea în căutare de locuri de muncă, iar în anii '90 minele au fost închise. Populația a scăzut la mai puține de 100 de persoane, iar Houtong și-a pierdut popularitatea.

Dar totul s-a schimbat în 2008. Peggy Chien, o mare iubitoare de pisici, a organizat o campanie de voluntariat pentru a îngriji pisicile abandonate din sat. Aceasta a postat pe paginile de socializare imagini cu eforturile sale și ale voluntarilor de a ajuta animalele abandonate, ceea ce a atras și mai mulți voluntari, dar și turiști.

În prezentul numărul felinelor depășește cu mult numărul oamenilor. Aproape 200 de pisici se plimbă nestingherite prin fostul sat minier, iar Houtong a devenit un adevărat centru turistic datorită lor. Aproape un milion de turiști au vizitat satul anul trecut, iar întreaga economie a localității se bazează pe turismul renăscut datorită felinelor, potrivit nationalgeographic.com.

Deși sunt în număr impresionant, pisicile sunt vaccinate și sterilizate pentru a preveni apariția bolilor și a ține sub control numărul lor. Încă de la sosirea în Houtong, care se află la 30 de kilometri de Taipei, capitala Taiwanului, turiștii sunt informați prin intermediul panourilor și semnelor cum să se poarte cu pisicile și ce reguli să respecte. Pisicile nu pot fi urmărite sau alergate, nu pot fi ținute în brațe cu forța și pot fi mângâiate numai dacă se arată dispuse. De asemenea, turiștii au voie să hrănească pisicile, dar trebuie să curețe resturile de alimente rămase în urma lor.

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro