Ce ar trebui să știi despre sănătatea dentară a câinelui tău
Casă şi familie · Animale / 29.04.2019

Atunci când primești sau îți iei un câine pentru prima dată, ai multe de învățat. Trebuie să înveți cum să ai grijă de cățelul tău, de la modul în care îl obișnuiești să își facă nevoile afară la ce să faci dacă are purici.

De asemenea, trebuie să îți ajuți cățelul să treacă prin procesul de creștere a dinților, să meargă în lesă. Însă și sănătatea dentară a câinelui tău este extrem de importantă. Iată ce ar trebui să știi despre acest subiect!

Cum ar trebui să ai grijă de sănătatea dentară a câinelui tău?


La fel ca oamenii, câinii se nasc fără dinți. Iar la vârsta de 2-4 săptămâni, apar dinții de lapte. Câinele tău va avea 28 de dinți mici, care ies din gingie destul de repede înainte de a cădea, pentru a face loc la 42 de dinți adulți. Unele rase mai mici ar putea avea mai puțini dinți. În jurul vârstei de 4 luni, dinții de lapte ai cățelului încep să cadă pentru a face loc dinților adulți. Procesul acesta poate crea disconfort cățelului tău, iar nevoia de a mesteca orice va fi intensă. Nu ar trebui să existe niciun motiv de îngrijorare cât timp cățelul tău mănâncă, bea și se joacă în mod normal.

Cu toate acestea, dacă observi orice schimbare a comportamentului câinelui tău, poți verifica zona gurii sau, dacă ți se pare că este mai grav, discută cu medicul veterinar.

Pentru a peria sau verifica dinții câinelui tău, va trebui să îi atingi gingia și dinții din când în când. Iar acest obicei trebuie adoptat în viața câinelui tău cât mai devreme. Începe atingând ușor gingiile și dinții cățelului și ridică-i ușor buzele. Acest lucru va ajuta câinele să considere experiența pozitivă și să se simtă mai relaxat când vine vorba de periajul dinților sau de orice vizită viitoare la medicul veterinar. Doar asigură-te că te speli pe mâini înainte și după aceea.

Cum să periezi dinții câinelui tău?


În timpul perioadei de creștere a dinților, este o idee bună să folosești o periuță cu perii foarte moi, pentru a ajuta câinele să se obișnuiască cu această activitate și pentru a preveni viitoarele probleme dentare. Folosește întotdeauna o pastă de dinți specială pentru câini, deoarece pasta de dinți destinată oamenilor conține de obicei fluor și xilitol, care pot fi toxice pentru câinele tău.

Curățarea regulată și atentă a dinților câinelui tău este o modalitate excelentă de a menține sănătatea dentară în cea mai bună formă. Dar în cazul acelor zone greu accesibile și pentru a te asigura că gingiile beneficiază de un tratament adecvat, ar putea fi o idee bună să apelezi la un specialist pentru o curățare amănunțită. Cu toate acestea, ar trebui să știi că acest lucru s-ar putea să implice o anestezie. S-ar putea să nu vrei acest lucru, dar medicii veterinari fac acest lucru pentru a se asigura că vor duce la bun sfârșit examinarea și curățarea. 

De ce ar trebui să îi dai jucării de ros câinelui tău?


Cățelul tău va fi dornic să mestece orice. De aceea este important să îi oferi jucării de ros. Încearcă să alegi jucării moi și jucării moi care sunt ferme, dar au și o anumită flexibilitate. Jucăriile tari pot duce la ruperea sau ciobirea dinților. Dacă nu poți lăsa o urmă cu unghia în jucărie, atunci aceasta s-ar putea să fie prea tare pentru dinții în creștere ai cățelului tău. De asemenea, jucăriile care pot fi răcite te pot ajuta să calmezi gingiile iritate ale puilor în timpul dentiției.

În plus, ar trebui să îi dai mâncarea potrivită pentru sănătatea dentară. Mâncarea uscată este o alegere excelentă pentru câinele tău, deoarece acțiunea de mestecare a boabelor ajută la îndepărtarea mâncării, plăcii sau bacteriilor rămase pe dinți. Pe de altă parte, mâncarea umedă poate rămâne blocată în gingii sau între dinți.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro