Fie ca ai nevoie de o perioada in care sa lucrezi de acasa, fie ca, in general, iti rezolvi problemele profesionale de acasa, un birou a devenit o necesitate in majoritatea locuintelor.
Fie ca ai nevoie de o perioada in care sa lucrezi de acasa, fie ca, in general, iti rezolvi problemele profesionale de acasa, un birou a devenit o necesitate in majoritatea locuintelor.
Camera oaspetilor sau livingul se pot transforma intr-un birou oficial, in care toate elementele trebuie sa contribuie la o atmosfera productiva. Sa fim seriosi, nu avem toti un buget consistent pentru astfel de activitati de restructurare, iar si mai putini dintre noi isi permit sa plateasca un specialist pentru a realiza designul unui astfel de spatiu de birou.
Insa exista si alte modalitati de a crea un spatiu adecvat activitatii profesionale, fara a cheltui o avere in acest sens. Ideile pe care ti le prezentam reprezinta punctul de plecare pentru tine. Vei vedea apoi cat de satisfacator este sentimentul ca ai reusit sa transformi un spatiu inutil sau neexploatat la maximum intr-un birou "casnic".
Defineste-ti spatiul
Daca esti suficient de norocoasa incat sa ai o camera libera in care sa iti amenajezi biroul, atunci aceasta "misiune" nu va fi atat de dificila.
Cheia pentru un birou eficient la tine acasa este sa te folosesti de orice spatiu pe care il ai la indemana si sa il valorifici la maximum, fie ca este vorba despre o debara, un colt nefolosit al livingului sau o camera libera.
Pentru o eficienta maxima, gaseste un loc din casa pe care sa il dedici exclusiv activitatilor profesionale. Vei lucra mai eficient daca nu va trebui sa muti in permanenta documente de pe masa pentru a schimba scutecele copilului...
Pune la punct un plan
Este tentant sa muti lucrurile dintr-o parte intr-alta pana cand iti vei da seama cum "functioneaza" spatiul respectiv... Dar daca iti vei petrece o parte din timp masurand cu adevarat spatiul, creand un plan, oricat de mic ar fi acesta, facand masuratorile elementelor de mobilier si gandindu-te la tot ceea ce vrei sa faci, rezultatul final va fi cu mult mai satisfacator.
Ce poti face singura?
Orice mica activitate de restructurare de care te poti ocupa in persoana te va scuti de o investitie financiara suplimentara! Mai mult ca sigur ca spatiul pe care il vei destina biroului de acasa nu va fi foarte mare, asa ca poti lua in calcul varianta varuirii peretilor fara ajutorul unui specialist. O culoare proaspata si vie sau o nuanta pala, care sa iti dea senzatia de calm si liniste va da tonul intregului tau birou.
Iar in cazul in care nu te dai in mod special in vant dupa varuitul peretilor, nu te teme! Cea mai mare parte a spatiului va fi, oricum, acoperita de mobila... Daca te simti cu adevarat creativa, poti tapeta un perete, pentru a delimita cu adevarat spatiul.
Ce ai, cu adevarat?
Poti muta elementele de mobilier si accesoriile dintr-o parte a locuintei in noul tau birou "casnic"? Daca nu vei fi nevoita sa achizitionezi anumite elemente, vei economisi cu adevarat sume de bani importante.
Ai cumva un fotoliu sau un scaun confortabil in living, pe care iti place sa te tolanesti? Ai cateva tablouri ascunse intr-o debara, care ar putea arata extrem de decorativ si te vor inspira daca vei "imbraca" cu ele peretii biroului tau? Cerceteaza-ti intreaga casa, fa o selectie si vezi ce obiecte pot fi folosite in noul tau birou.
Construieste-ti masa de lucru
Nu trebuie sa fie ceva neaparat conventional, un birou clasic, mai ales daca nu ai banii necesari pentru astfel de investitii. In plus, poti improviza o masa de lucru din doua dulapioare sau noptiere peste care asezi o placa de lemn. Si uite asa obtii un birou "instant" si foarte usor de "demontat", in cazul in care ai nevoie de obiecte separat sau de spatiul respectiv.
Cu putina munca pentru slefuirea si vopsirea placii de lemn sau a dulapurilor, pentru a te asigura ca nuanta se potriveste cu cea a peretilor si cu ceea ce iti doresti tu pentru acest birou de acasa, vei rezolva o problema spinoasa. Astfel, vei avea la indemana tot ceea ce ai nevoie!
Ce altceva mai poti face?
Gandeste-te la alte modalitati prin care poti folosi materiale putin costisitoare pentru realizarea unor rafturi, cutii, sisteme de depozitare a diferitelor obiecte etc. Un ghiveci decorativ pentru flori poate deveni suport pentru pixuri, foarfece si alte ustensile pentru birou.
Cateva suporturi supraetajate pentru pantofi pot reprezenta solutia ideala pentru amplasarea pe birou a imprimantei, a colilor de hartie sau a cartilor.