Supă cremă de mazăre
Mai delicioasă decât ai crede. Dacă nu ai încercat-o până acum este momentul să o prepari. Dacă mai adaugi şi o ceaşcă de crutoane preparate acasă şi condimentate în funcţie de gusturi, papilele tale gustative se vor declara pe deplin satisfăcute.
Mai delicioasă decât ai crede. Dacă nu ai încercat-o până acum este momentul să o prepari. Dacă mai adaugi şi o ceaşcă de crutoane preparate acasă şi condimentate în funcţie de gusturi, papilele tale gustative se vor declara pe deplin satisfăcute.Ingrediente
- 1 pungă de mazăre congelată
- 2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în patru
- 1 ceapă curăţată şi mărunţită
- 1/2 rădăcină de ţelină
- 1 legătură de mărar proaspăt
- sare, piper
- 4-5 linguri ulei de măsline presat la rece
- apă
- iaurt degresat (opţional)
Pentru crutoane
- 2 felii de pâine
- 3-4 linguri ulei de măsline presat la rece
- oregano, piper, puţin usturoi granulat
Mod de preparare
1. Pune puţin ulei de măsline într-o cratiţă şi căleşte ceapa. Ca să eviţi prăjirea ei, poţi să adaugi câteva linguri de apă
2. Amestecă mazărea, ţelina, cartofii. Acoperă-le cu apă şi lasă-le la foc mediu până se înmoaie
3. Când legumele sunt gata, se ia cratiţa de pe foc şi se lasă puţin să se răcească
4. Se adaugă în blender şi se mixează adăugând apă în funcţie de consistenţa pe care o doreşti
5. Se condimentează
6. Pentru a face crutoanele poţi să prăjeşti pâinea sau o pui la cuptor sau pe o farfurie pe calorifer ca să fie uscată. Se rupe, se pune în tigaie şi se stropeşte cu ulei de măsline. Se presară condimentele şi se lasă puţin la foc mediu.
Sfat util
Poţi să adaugi chilli atât în supă, cât şi peste crutoane dacă îţi place mâncarea picantă.
După ce ai turnat supa în farfurie orneaz-o cu crutoane, 1 lingură de iaurt şi mărar proaspăt.