Dacă nu ai încercat-o până acum este momentul să te apuci de treabă. O prepari rapid şi nu ai nevoie de ingrediente sofisticate pentru a obţine o supă cremoasă delicioasă. Adaugă-i crutoane şi este perfectă pentru prânz sau cină.
Dacă nu ai încercat-o până acum este momentul să te apuci de treabă. O prepari rapid şi nu ai nevoie de ingrediente sofisticate pentru a obţine o supă cremoasă delicioasă. Adaugă-i crutoane şi este perfectă pentru prânz sau cină.
Ingrediente
- 1 căpăţână broccoli proaspăt sau o pungă de broccoli congelat
- 2 cartofi curăţaţi şi tăiaţi în patru
- 1 ceapă curăţată şi mărunţită
- 1/2 rădăcină de ţelină
- 1 legătură de pătrunjel/mărar proaspăt
- 2 căţei de usturoi
- sare, piper
- 4-5 linguri ulei de măsline presat la rece
- apă
- iaurt degresat (opţional)
Pentru crutoane
- 2 felii de pâine
- 3-4 linguri ulei de măsline presat la rece
- piper, puţin usturoi granulat
Mod de preparare
1. Pune puţin ulei de măsline într-o cratiţă şi căleşte ceapa. Ca să eviţi prăjirea ei, poţi să adaugi câteva linguri de apă
2. Amestecă floretele de broccoli, ţelina, cartofii. Acoperă-le cu apă şi lasă-le la foc mediu până se înmoaie
3. Când legumele sunt gata, se ia cratiţa de pe foc şi se lasă puţin să se răcească
4. Se adaugă în blender şi se mixează adăugând apă în funcţie de consistenţa pe care o doreşti
5. Se condimentează
6. Pentru a face crutoanele poţi să prăjeşti pâinea sau o pui la cuptor sau pe o farfurie pe calorifer ca să fie uscată. Se rupe, se pune în tigaie şi se stropeşte cu ulei de măsline. Se presară condimentele şi se lasă puţin la foc mediu.
Sfat util
După ce ai turnat supa în farfurie orneaz-o cu crutoane, 1 lingură de iaurt şi mărar/pătrunjel proaspăt.