Solutii si idei de amenajare interioara cu impact arhitectural
Casă şi familie · Acasa / 18.04.2005

Aici iluminatul nu are numai rolul sau strict de a asigura o corecta vizibilitate, ci si unul scenografic. Iluminarea artificiala este rezolvata spectaculos, atribuind...

Aici iluminatul nu are numai rolul sau strict de a asigura o corecta vizibilitate, ci si unul scenografic. Iluminarea artificiala este rezolvata spectaculos, atribuind spatiilor dinamicitate si personalitate.

Ne-am oprit la cateva solutii de decorare interioara concepute de arhitectii de la Design Unit, care scot din anonimat amenajarea acestei case.

Un sistem de panouri cu fante discrete imbraca zona de acces in living, opusa ferestrelor. Aceasta solutie de amenajare devine pe timpul serii o modalitate intima, placuta de iluminat artificial, datorita surselor de neon aflate in spatele panourilor.

Pe timpul zilei, lumina naturala evidentiaza aceasta parte a camerei de zi. Este o solutie eleganta, net superioara uzitatelor scafe sau volume colorate, cu spoturi realizate din gips-carton.

Golul decupat in bucatarie, decorat cu sticla de la Divriceanu Art, sparge monotonia incaperii. Prin el se poate observa zona de acces in living.

De remarcat modul deosebit de iluminare in bucatarie si sufragerie. Locul de luat masa este delimitat sugestiv prin finisajul cu piatra al peretelui si pardoseala calda din parchet.



Unul dintre elementele caracteristice arhitecturii interioare a casei este scara de acces catre mansarda, care face legatura intre nivelurile casei (P+M). Balustrada din fier, realizata pe comanda dupa proiectul arhitectilor, este ingenios si atipic realizata.

Aceasta indeplineste criteriile de siguranta si protectie, in special pentru copiii de varsta scolara ai proprietarilor, dar garanteaza si efectul scenografic vizat.

Fantele de lumina configurate in lateralul treptelor dau senzatie iluzorica de plutire a scarii, dar au si rolul de a asigura un iluminat corect.



Intr-o zona a casei unde liniile arhitecturale dicteaza, unde geometria domina pana in cele mai mici detalii, arhitectii au prevazut folosirea unor finisaje si elemente cu impact decorativ.

Pentru a amprenta ideea de spatiu destinat locuirii, s-a folosit mult lemn masiv, intr-o nuanta placuta, calda. Asocierea cu tonuri deschise pentru pereti, cu placaje din piatra pentru pardoseala, vine sa contureze o ambianta coerenta din punct de vedere estetic.

Si totusi, pentru ca interiorul sa nu fie perceput ca o amenajare rece, pe langa iluminatul artificial, arhitectii au venit cu un plus de inedit si culoare - elemente personalizatedin sticla. (Divriceanu Art)

Vezi galeria foto
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro