14
Schimbari radicale pentru balconul tau
Viata intr-un apartament de bloc prezinta cateva avantaje, putine, ce-i drept... Sunt si mai putini cei care ar refuza sa locuiasca intr-o casa "pe pamant", cu gradina si tot confortul necesar.
Viata intr-un apartament de bloc prezinta cateva avantaje... putine, ce-i drept. Sunt si mai putini cei care ar refuza sa locuiasca intr-o casa "pe pamant", cu gradina si tot confortul necesar.Dar cand nu ai de ales, tot ce poti face este sa transformi fiecare coltisor al apartamentului tau astfel incat sa te simti cat mai bine si mai confortabil.
Balconul este cea mai "exterioara" zona din cadrul unui apartament si locul care poate fi transformat cu usurinta intr-o zona de relaxare. O greseala comuna multor persoane care locuiesc la bloc este reducerea balconului la un simplu spatiu de depozitare.
Balconul devine astfel o debara in care isi fac locul cele mai inutile sau voluminoase obiecte.
Oaza de relaxare
Chiar daca spatiul nu este un punct forte al balconului tau, il poti transforma intr-o zona de relaxare, cu un aer exotic, fresh sau oriental, in functie de preferinte.
Pentru ca este un spatiu destul de mic, renovarea balconului nu este prea costisitoare. Te poti ocupa chiar si singura de asta, daca esti suficient de curajoasa.
Cand te hotarasti sa iti transformi balconul intr-un spatiu de relaxare, in care sa iti savurezi cafeaua dimineata sau in care sa iti petreci ceva timp citind, trebuie sa te gandesti la variante alternative de depozitare. Daca de exemplu ai doua balcoane, pastreaza unul pentru depozitare sau uscarea rufelor etc.
Daca spatiul nu iti permite sa depozitezi lucrurile in alta parte, foloseste camuflarea. Alege cutii de depozitare decorative, in care sa pastrezi lucrurile care alta data erau expuse prin tot balconul.
Plantele ornamentale sunt cele care schimba fata balconului tau. Desi cei mai multi dintre noi avem ceva plante decorative in balcon, pentru o atmosfera reusita este necesar sa le alegi cu atentie.
Pastreaza numai plantele sanatoase, usor de intretinut si cu un foliaj bogat sau plantele decorative prin inflorescenta.
Plantele agatatoare pot imbraca perfect peretii balconului, reusind sa il transforme total. Iedera este una dintre cele mai eficiente specii in acest sens. Planteaza iedera intr-unul sau in doua ghivece mari si instaleaza un spalier pe perete, pe care se poate urca.
Pentru ca este "inrudit" cu terasa, poti alege pentru balconul tau mobilier pentru terasa din materiale precum ratan, bambus, zambila de apa sau fibre de bananier.
Mobilierul impletit pastreaza un aspect foarte natural, oferind in acelasi timp un aer oriental incaperii.
Bucatarie pe balcon
Spatiul redus cere masuri radicale... Iar cand ai un balcon pe care il poti transforma in bucatarie, ar fi pacat sa nu faci asta.
Procedeul nu necesita investitii prea mari, tot ce trebuie sa faci este sa apelezi la ajutorul unui specialist care sa transfere instalatiile de apa si gaz pe balcon.
Daca folosesti plita si cuptor electric, procedeul este si mai simplu.
Pentru ca spatiile mici reprezinta o problema tot mai des intalnita, designerii de mobilier pentru bucatarie au venit cu solutii inovatoare.
Una dintre ele este bucataria compacta, perfecta pentru spatiile mici, cum sunt si balcoanele.
Este special conceputa pentru a fi plasata pe colt si are incorporate toate utilitatile necesare.