Reţeta zilei: Salată caldă de cuşcuş cu ardei roşu, măsline şi ceapă verde
Eva.ro îţi recomandă o reţetă simplă de cuşcuş pe care o poţi prepara foarte repede. Va fi pe gustul întregii familii şi foarte potrivită pentru masa de seară.
Eva.ro îţi recomandă o reţetă simplă de cuşcuş pe care o poţi prepara foarte repede. Va fi pe gustul întregii familii şi foarte potrivită pentru masa de seară.
Ingrediente
- 1 cană de cuşcuş
- 1 ardei roşu
- 4 fire de ceapă verde
- 1/2 cană cu măsline Kalamata
- 3 linguri cu ulei de măsline
- sare de mare
- piper negru
- puţină zeamă de lămâie
- fulgi de ardei iute
- turmeric sau curry (opţional).
Cuşcuşul se pune într-un bol şi se toarnă o cantitate dublă de apă fiartă peste el. Se amestecă bine, după care se lasă sub capac 10 minute.
Între timp, căleşte în puţin ulei ardeiul, ceapa verde şi măslinele.
Se amestecă cuşcuşul cu legumele călite şi zeama de lămâie. Se condimentează după gust şi se consumă cald împreună cu peşte gătit simplu sau o salată de crudităţi.