Sorin Bontea, unul dintre juraţii de la „Master Chef“, ne-a mărturisit care este una dintre reţetele sale preferate şi cum se prepară aceasta.
Sorin Bontea, unul dintre juraţii de la „Master Chef“, ne-a mărturisit care este una dintre reţetele sale preferate şi cum se prepară aceasta.
Ingrediente
Somon afumat
Scoici proaspete (midii, vongole)
Calamari
Scallops
Creveţi
Cozi de raci
Castraveţi
Papaya
Sibulet (arpagic verde)
Iaurt
Lime
Portocală
Sare
Piper
Mod de preparare
Dificultate: medie
Fructele de mare se opăresc în jur de 4-5 minute, după care se scot şi se lasă la răcit, apoi se taie în cuburi mici.
Castraveţii se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe, fără seminţe.
Fructele de mare se pun într-un castron, alături de castraveţii şi sibuletul tocate marunt.
Peste ele se adaugă suc de lămâie şi portocală, sare, piper şi se lasă la marinat 30 de minute în frigider.
Se scot de la rece, se scurg de zeamă şi se adaugă iaurtul, apoi se amestecă şi se asezonează cu sare şi piper. Somonul afumat se taie într-o formă rotundă – este nevoie de două felii pentru o porţie.
Se aşază o felie de somon afumat în mijlocul farfuriei, peste care se pune salata de fructe de mare, iar deasupra cea de-a doua felie. Dacă se doreşte, se pot folosi în plus 2 felii de toast tăiate cu aceeaşi formă rotundă.
La final, se decorează cu segmenţi de lime şi portocală, plus câteva fire de sibulet.