Pumpkin spice bread, varianta de toamnă pentru „banana bread”
A sosit momentul să renunți la înghețată și tarte de vară în favoarea deserturilor calde, cu aromă de toamnă?
Te intelegem perfect. Si noi de-abia asteptam sa gatim din nou prajituri parfumate, cu ingrediente iconice pentru acest sezon: prune, pere, struguri si, bineinteles, dovleac!In alta parti ale lumii, pumpkin spice bread este la fel de faimos ca banana bread si, credem noi, cel putin la fel de delicios. Vei fi surprinsa de mixul de condimente, dar si de textura pufoasa si banutii de ciocolata care completeaza perfect gustul dovleacului. Daca deja ti-am facut pofta, gateste reteta de mai jos!
Reteta de pumpkin spice bread, desertul pe care il vei prepara cat e toamna de lunga!
Vei avea nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 220 g faina alba
- o lingurita de bicarbonat de sodiu
- 2 lingurite de scortisoara macinata
- 1/4 lingurita nucsoara macinata
- 1/4 lingurita cuisoare macinate
- 1/4 lingurita pudra de ghimbir
- 1/4 lingurita pudra de anason
- un praf de sare de Himalaya
- 2 oua mari, la temperatura camerei
- 150 g zahar alb
- 100 g zahar brun
- 340 g piure de dovleac
- 120 ml ulei de floarea soarelui
- 60 ml suc de portocale
- 120 g banuti de ciocolata neagra sau ciocolata neagra taiata grosier
Cum se prepara pumpkin spice bread?
Incepe prin a pregati tava pentru cuptor. Foloseste o forma de chec sau alt vas potrivit pentru coacere. Unge-l cu unt topit sau cu ulei, apoi tapeteaza-l cu putina faina. Alternativ, poti folosi o hartie de copt. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Citeste continuarea pe andreearaicu.ro