Iti oferim o combinatie inedita (si foarte gustoasa!) intre pui, legume si fructe. Merita sa incerci aceasta reteta!
Ingrediente si cantitati:
2 linguri cu ulei de masline
2 bucati de piept de pui, fara piele (a cate 480 g fiecare)
4 pulpe de pui fara piele (a cate 240 g fiecare)
8 cartofi rosii mici, taiati sferturi
480 g ciuperci, taiate
1 ceapa mare feliata
4 catei de usturoi feliati
1/2 lingurita de cimbru
1/2 lingurita de rozmarin
piper proaspat macinat
1 lingura cu ulei de masline
o portocala mica, feliata
o lamaie feliata
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 190 de grade. Pune 2 linguri cu ulei de masline intr-un vas.
2. Clateste puiul, indeparteaza orice urma vizibila de grasime, apoi usuca-l de apa inainte de a-l pune in vas.
3. Adauga apoi cartofii si ciupercile, presarand la urma ceapa, usturoiul, cimbrul, rozmarinul si piperul. Adauga deasupra puiului cu legume ulei de masline. La sfarsit, adaga compozitiei si feliile de lamaie si portocala.
4. Acopera intregul vas cu folie de aluminiu si da-l la cuptor timp de 45 de minute, inlaturand folia in ultimele 5 minute de copt. Pofta buna!