Se taie puiul în bucăţi. Se prăjesc bucăţile de pui în ulei încins, într-un vas cu capac, până se rumenesc bine. Se taie morcovul şi se prăjeşte separat în unt, până se înmoaie. Se prajesc ciupercile separat. Se amestecă usturoiul cu sucul de roşii şi cu uleiul.
Este o reţetă uşor de pregătit, iar rezultatul este unul foarte gustos. Încearcă şi tu!Ingrediente
1 pui de mărime mijlocie
sucul de la 3-4 lămâi
150 grame de ulei
100 grame unt
o căpăţână de usturoi pisat
300 grame sos de roşii
3-4 morcovi
10 ciuperci mari tăiate mărunt
apa caldă - un pahar
sare
piper
Mod de preparare:
Se taie puiul în bucăţi. Se prăjesc bucăţile de pui în ulei încins, într-un vas cu capac, până se rumenesc bine. Se taie morcovul şi se prăjeşte separat în unt, până se înmoaie. Se prăjesc ciupercile separat. Se amestecă usturoiul cu sucul de roşii şi cu uleiul. Se adaugă sarea şi piperul. Se toarnă încet sucul de lămâie, amestecând tot timpul. Fiecare bucată de pui se dă prin sosul de roşii, apoi se aşază pe o tavă. Se toarnă 1/2 pahar de apă, se pun morcovii şi ciupercile şi se lasă un sfert de oră la foc mic, în cuptor. Se serveşte cald.