Pui cu dovlecei şi lămâie
Căldura de afară ne îndepărtează tot mai mult de bucătărie, iar din acest motiv toată lumea încearcă, în această perioadă, reţete cât mai uşor de realizat. Vă recomandăm astăzi o reţetă cu pui şi dovlecei, care se realizează în doar câteva minute.
Căldura de afară ne îndepărtează tot mai mult de bucătărie, iar din acest motiv toată lumea încearcă, în această perioadă, reţete cât mai uşor de realizat. Vă recomandăm astăzi o reţetă cu pui şi dovlecei, care se realizează în doar câteva minute.
Ingrediente:
- 500 g piept de pui
- 6 dovlecei
- 2 lămâi
- Ceapă verde
- Usturoi
- Busuioc
- Pătrunjel
- Ulei de masline
- Sare, piper
Mod de preparare:
Se taie pieptul în bucăţi subţiri, iar dovleceii în cubuleţe. După ce se rade coaja într-un bol micuţ, o lămâie este tăiată în bucăţele, iar cealaltă este stoarsă în alt bol.
Ceapa verde se taie rondele şi se prăjeşte într-o tigaie, după care se adaugă dovleceii, usturoiul, busuiocul pătrunjelul şi cubuleţele de lămâie.
În tigaia încinsă se adaugă şi puiul, care este lăsat pe foc aproximativ cinci minute. Se toarnă şi sucul de lămâie, iar apoi se adaugă sarea şi piperul.
Se mai lasă pe foc aproximativ 2 minute, după care se adaugă coaja rasă de lămâie.
Pieptul de pui cu dovlecei şi lămâie este gata de servire.