Prosoapele tale te pot îmbolnăvi! Află cât de des ar trebui să le speli
Casă şi familie · Acasa / 27.06.2017

De câte ori folosești prosopul înainte de a-l spăla? Dacă ți se pare că nu este un pericol să-l folosești de mai multe ori la rând pentru că pare curat, ar trebui să știi că situația este cu totul alta.

Riști să transferi pe pielea ta proaspăt spălată o mulțime de bacterii nocive.

Un prosop umed este un mediu propice în care bacteriile și microbii se pot înmulți în ritm accelerat. Prosoapele de baie conțin elemente care pot duce la creșterea acelerată a numărului de bacterii și microbi, precum apa, căldura și oxigenul. Iar acest lucru înseamnă că atunci când nu îți speli suficient de des prosoapele, te vei șterge cu o suprafața plină de microorganisme care se vor transfera pe pielea ta. 

Prin urmare, cât de des ar trebui să le speli? Potrivit specialiștilor citați de housebeautiful.com, este recomandat să speli prosopul după maximum trei folosiri. Condiția de bază este să le lași să se usuce complet după fiecare întrebuințare. În acest fel bacteriile nu se vor înmulți și vei evita și deteriorarea prosoapelor din cauza spălărilor prea dese.

Dar dacă prosoapele tale capătă un miros neplăcut, este un semn că bacteriile și microbii s-au înmulțit în interiorul fibrelor, prin urmare ar trebui spălate. Un alt lucru esențial de care trebuie să ții cont: nu împărți prosoapele cu alte persoane. În acest fel vei transfera pe pielea ta bacterii cu care organismul tău nu este obișnuit, iar rezultatele pot fi infecții ale pielii sau acnee.

Dacă prosoapele tale au un miros neplăcut chiar și după ce le-ai spălat, spală-le cu apă la temperatura maximă specificată pe etichetă, adăugând o cană cu oțet la ciclul de spălare. Spală-le apoi iar cu detergentul tău obișnuit. În cazul în care nu funcționează și prosoapele tot au un miros neplăcut, este posibil să se fi învechit, fiind cazul să le înlocuiești.


Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro