6. Mexic: Cemita
Cemita se face cu pâine cu ou, care seamănă, mai degrabă, cu o brioșă, și multe straturi de felii de avocado, carne (cel mai adesea, carne de vită prăjită), brânză, ceapă, mirodenii și salsa roșie. Originar din regiunea Puebla, acest sandviș poartă același nume ca pâinea care se folosește pentru a-l obține.
7. Franța: Croque Madame
Croque Madame este varianta feminină a lui Croque Monsieur, care conține șuncă la grill și cașcaval Emmenthaler sau Gruyere și sos Bechamel. În timp ce, la Croque Monsieur, stratul de deasupra este unul de cașcaval, Croque Madame se servește un un ou prăjit deasupra. Acesta a fost consumat, prima dată, în barurile și cafenelele pariziene de la începutul secolului 20, fiind menționat chiar și în al doilea volum al romanului ”În căutarea timpului pierdut” al lui Marcel Proust (1918).
8.Orientul Mijlociu: Falafel
Falafelul, unul dintre cele mai îndrăgite sandvișuri vegetariene din lume, conține chiftele de năut, bine prăjite și asezonate, salată de legume, sos iute și sosuri pe bază de tahini, totul așezat într-o lipie proaspătă.
9. Germania: Fischbrötchen
Acest sandviș are doar câteva ingrediente, însă nu este mai puțin delicios: o chiflă cu coaja crocantă, pește (de obicei, Bismarck sau herring sărat) și ceapă. Uneori, mai pot fi adăugate sos remoulade și murături. Este consumat, cu precădere, în nordul Germaniei, datorită apropierii regiunii de Marea Nordului și Marea Baltică. Fischbrötchen este întrecut în preferințele nemților doar de cârnații picanți currywurst.
10. Chile: Chacarero
Chacarero este făcut cu felii subțiri de carne de vită la grătar, așezate pe un pat de roșii, ardei și fasole verde. Numele ”Chacra” înseamnă fermă, și se referă la ingredientele proaspete folosite în acest sandviș.