Paste cu ricotta și dovlecei
Vrei să găteşti ceva bun, dar nu ai foarte mult timp la dispoziţie să stai în bucătărie? Ce ai zice de o porţie de paste delicioase cu ricotta şi dovlecei? Se prepară foarte uşor şi sunt delicioase.
Vrei să găteşti ceva bun, dar nu ai foarte mult timp la dispoziţie să stai în bucătărie? Ce ai zice de o porţie de paste delicioase cu ricotta şi dovlecei? Se prepară foarte uşor şi sunt delicioase.
Ingrediente:
2 linguri de ulei de măsline, 1 șalotă tocată fin, 4 dovlecei tăiați pe jumătate, 3 căței de usturoi tocați fin, 300 g paste, 1 legătură mică de busuioc tocat (se păstrează câteva fire întregi, pentru decor), coaja rasă de la 1 lămâie, 50g de parmezan ras, 50 g semințe de pin prăjite, 250 g de ricotta
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se sotează șalota și dovleceii opt minute, până se înmoaie. Când încep să capete culoare, se adaugă usturoiul și se mai lasă două minute. Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Se scurg bine, dar se păstrează deoparte puțină apă. Se amestecă pastele cu dovleceii și cu busuiocul, coaja rasă de lămâie, parmezanul și semințele de pin. Se asezonează, se presară bucățele de ricotta și se amestecă ușor. Se servește cu parmezan presărat. Se decorează cu frunze întregi de busuioc.