32
Modele de mărțisoare făcute manual
Mărțișoarele sunt simbolul primăverii în țara noastră și sunt nelipsite în ziua de 1 Martie, când sunt oferite în special fetelor și femeilor. În anumite zone ale țării, mărțișoarele sunt dăruite bărbaților.
Este foarte simplu să faci singură mărțișoare frumoase pe care să le oferi persoanelor dragi. De asemenea, mărțișoarele simple pot fi realizate împreună cu cei mici, care vor fi foarte mândri să ofere mărțișoare create de ei. Iată câteva idei și modele de mărțișoare făcute manual:
Modele de mărțisoare făcute manual: Mărțișoare din fetru
Fetrul este un material sintetic gros, cu o textură moale și pufoasă, ideal pentru a crea mărțișoare colorate și frumoase. Un avantaj al fetrului este acela că poate fi decupat cu ușurință în diferite forme, dar și faptul că este moale și ușor de cusut sau lipit. Pentru a crea mărțișoare din fetru tot ce trebuie să faci este să decupezi materialul în formele dorite, peste care să lipești sau să coși bucățele mai mici din alte culori pentru a crea modelul. Formele de animale, flori, fructe sau inițiale sunt foarte simplu de realizat. De asemenea, pe fetru poți coase modele brodate, paiete sau mărgele. În magazinele de specialitate poți găsi fetru gata decupat sub diferite forme, pe care trebuie doar să le lipești și să le asamblezi așa cum vrei.
Modele de mărțisoare făcute manual: Mărțișoare din piele
Pielea este un alt material versatil din care poți realiza cu ușurință mărțișoare. Poți să folosești piele sintetică, fiind mult mai ieftină și o vei găsi într-o varietate largă de nuanțe, inclusiv culori metalice. Mărțișoarele din piele pot fi cusute, lipite sau pliate pentru a obține forma dorită. Spre deosebire de fetru, pielea poate fi pictată cu ușurință folosind culori acrilice.
Citește și:
Citește și:
Cum să faci spray odorizant de cameră cu uleiuri esențiale
Modele de mărțisoare făcute manual: Mărțișoare din plută
Dacă ai dopuri de plută prin casă, le poți folosi pentru a crea broșe interesante ce pot fi oferite de 1 Martie. Tot ce trebuie să faci este să tai dopul în felii de aproximativ un centimetru grosime, astfel încât să obții rondele din plută. Le poți decora apoi cum vrei, fie că le pictezi, le îmbraci cu material textil sau le acoperi cu fotografii lipite. Pentru ca mărțișoarele din plută să fie mai rezistente, aplică un lac incolor la final. Va oferi un luciu discret și va proteja modelul desenat sau lipit.
Modele de mărțisoare făcute manual: Mărțișoare din mărgele
O altă modalitate simplă de a realiza mărțișoare este aceea de a folosi mărgelele. Pentru că le găsești într-o gamă atât de variată de culori, forme și materiale, mărțișoarele te ajută să creezi foarte ușor multe modele frumoase de mărțișoare. Le poți coase pe materiale textile, așa cum este fetrul, sau le poți aplica pe piele și lemn. De asemenea, mărgelele pot fi folosite pentru a crea mărțișoare din sârmă subțire, care poate fi modelată sub diferite forme și modele.
Modele de mărțisoare făcute manual: Mărțișoare croșetate
Dacă îți place să croșetezi, atunci poți obține simplu și ușor mărțișoare din ață cu modele deosebite. Tehnica broderiei este o variantă pe care o poți încerca folosind șabloane speciale, iar dacă știi să croșetezi poți să creezi forme care imită modelele delicate și feminine ale dantelei.
Modele de mărțisoare făcute manual: Mărțișoare din rășină epoxidică
Rășina epoxidică este un material folosit tot mai des pentru a obține bijuterii realizate manual, dar și obiecte decorative. Rășina este transparentă, iar atunci când se usucă arată precum o bucată de sticlă sau cristal. Poate fi colorată folosind pigmenți speciali și o poți turna în diferite forme. Un dezavantaj este prețul, rășina epoxidică fiind destul de scumpă. De asemenea, ai nevoie de șabloane speciale în care să torni formele și va trebui să o lași la uscat timp de cel puțin 12 ore. Poți să creezi mărțișoare unice, sub forma unor broșe care includ flori naturale peste care ai turnat rășină.