Mobilierul impletit, perfect pentru locuinta ta!
Odata cu venirea primaverii, te-ai hotarat sa faci cateva modificari in locuinta ta, pentru a-i oferi un aer proaspat. Vrei sa achizitionezi noi piese de mobilier, mai confortabile decat cele pe care le ai deja. Ce zici de...
Odata cu venirea primaverii, te-ai hotarat sa faci cateva modificari in locuinta ta, pentru a-i oferi un aer proaspat.
Vrei sa achizitionezi noi piese de mobilier, mai confortabile decat cele pe care le ai deja.
Ce zici de un mobilier din impletituri de rachita, rattan, zambila de apa, bambus sau frunze de bananier rasucite?
Pe langa faptul ca ofera o atmosfera placuta locuintei tale, aceste obiecte iti vor da si o senzatie de confort si intimitate. Incearca si vei vedea!
Acest gen de mobilier este
Un lucru foarte important, insa: nu il lasa la umezeala sau sa intre in contact direct cu o sursa puternica de caldura (calorifer sau semineu) pentru ca fibra se poate usca prea mult, pierzandu-si astfel din flexibilitate.
Potrivite oricarui decor, fie el clasic, modern sau conservator, piesele de mobilier realizate din impletituri de fibre naturale pot lua diferite forme, fiind foarte flexibile: de la veioze si rame foto, pana la canapele, fotolii, sezlonguri si paturi.
Oana Gavriliu, decorator, explica: "Dintre aceste fibre exotice, zambila de apa este preferata cumparatorilor, datorita aspectului delicat si fin, fara protuberante ce ar putea sa agate hainele. De asemenea, este cea mai flexibila, putand fi prelucrata prin impletire in diferite forme si curburi".
Se stie faptul ca zambila de apa creste foarte rapid in conditiile tropicale din Asia. Seamana cu trestia, este recoltata manual, uscata la soare si foarte des folosita in industria mobilei, mai des decat rachita si bambusul.
Rattanul, exploatat in mare parte din Indonezia, este foarte usor de prelucrat si de intretinut, fiind si biodegradabil.
Bambusul, pe langa piese de mobilier si decoratiuni de interior, este folosit si la realizarea de podele, fiind considerat mai eficient decat parchetul din vinil sau pin.
"Texturile impletite se pot combina cu furnir, lemn natural, sticla si metal, mentinandu-se aceeasi linie exotica, punand in valoare fibrele si armonizand interiorul. Pentru un plus de confort si estetica, pernute moi, in culori uni si in numar mare se vor regasi pe suprafetele impletite. Totusi, nu trebuie sa exagerezi cu acest tip de mobilier, pentru ca interiorul sa nu devina obositor"
"In cazul in care nu este vorba de o casa de vacanta cu specific tropical, piesele exotice vor fi in numar mic, ca si elemente surpriza in designul livingului, terasei sau chiar al dormitorului. Vor fi in concordanta pefecta cu tapetul floral, subtil sau cu draperiile de bumbac, in culori precum verde proaspat de iarba sau galben pai", mai adauga Oana Gavriliu, decorator.
Dar cum ingrijim aceste piese de mobilier? Nu au nevoie de un tratament special. In afara faptului ca nu trebuie tinute la umezeala sau in locuri foarte calduroase, piesele de mobilier realizate din rattan, salcie, bambus sau zambila de apa pot fi curatate cu ajutorul unei pensule sau cu aspiratorul, instrumente folosite la indepartarea stratului de praf depus.
Daca doresti sa speli aceste piese de mobilier poti utiliza o pensula pe care o inmoi intr-un amestec realizat din apa, sapun si 2 lingurite de amoniac. Dupa ce ai terminat aceasta operatiune, clatesti bine mobilierul si il lasi sa se usuce natural, la soare, in aer liber.
Atentie! Nu folosi niciodata produse de curatat speciale, pe baza de solventi.