Îţi place mămăliga, dar până acum n-ai gătit-o decât în modul clasic, cu apă, sare şi puţin ulei? Află că poţi prepara câteva mâncăruri extrem de gustoase cu mălaiul ca aliment de bază.
Îţi place mămăliga, dar până acum n-ai gătit-o decât în modul clasic, cu apă, sare şi puţin ulei? Află că poţi prepara câteva mâncăruri extrem de gustoase cu mălaiul ca aliment de bază. Iată o reţetă savuroasă care îmbină mămăliguţa cu carnea de pui şi sucul de roşii.
Ingrediente:
1/2 kg de mălai
o ceapă
un piept de pui
un ardei gras roşu
o cană de ciuperci
300 g de roşii decojite
sare, mărar şi ulei
Mod de preparare:
Prepară mămăliguţa, în stilul clasic, cu apă fiartă, sare şi ulei. Fierbe carnea de pui tăiată cubuleţe, în apă cu sare, până când se pătrunde uşor.
Într-o tigaie vei prăji într-o lingură de ulei ceapa, ardeiul gras şi ciupercile, peste care vei adăuga şi bucăţele de pui.
După ce remarci că legumele şi puiul s-au rumenit, poţi adăuga roşiile decojite în tigaie, împreună cu mărarul tăiat mărunt şi sare după gust.
Acum pregăteşte o tavă unsă cu unt pentru cuptor, în care vei adăuga un strat de mămăligă, un strat cu conţinutul tigăii şi încă un strat de mămăligă.
Vei lăsa tava la cuptorul încins timp de 15 minute. Masa e gata!