Din categoria celor care isi construiesc locuinte in afara Bucurestiului sunt foarte multi cei care fac naveta tot timpul intre oras si casa "dela tara". Daca proprietatea se afla...
Din categoria celor care isi construiesc locuinte in afara Bucurestiului
sunt foarte multi cei care fac naveta tot timpul intre oras si casa "de
la tara". Daca proprietatea se afla relativ aproape de oras, atunci acest
lucru este cu att mai posibil. Motiv pentru care cei in cauza gasesc
aerul curat si linistea provinciala argumente suficient de puternice
pentru aceasta "naveta".
Impartire functionala
Casa din imagini se afla la Corbeanca, in binecunoscuta zona rezidentiala
numita "Paradisul verde". Proprietarii si-au dorit intotdeauna sa poata
inlocui poluarea si zgomotul centrului Bucurestiului cu aerul curat,
linistea si privelistea oferite de o casa aflata in afara orasului. Dupa
multi ani si-au vazut visul implinit: o casuta din lemn, la Corbeanca,
cu un living spatios, o bucatarie si o sufragerie plus o camera de oaspeti
la parter, iar la etajul mansardat cu trei dormitoare si doua bai.
Materiale de constructie
Constructia din imagini este din lemn si a fost pusa pe hartie de arhitectii de la "Atelier 3". Fiind amplasata pe un teren plat, nu s-au intampinat dificultati la realizarea fundatiei, ci mai tarziu. O problema a aparut la constructia balcoanelor si a loggiilor, care trebuiau confectionate din acelasi material ca si restul casei, ca sa nu fie foarte grele, dar totodata sa reziste la intemperii.
Fundatia peste care a fost ridicata locuinta este obisnuita, clasica pentru o casa de lemn. Ea se constituie intr-o placa de beton care la exterior arata ca un soclu, iar la interior reprezinta pardoseala parterului. Structura casei este din stalpi de placaj si P.A.L. captusiti cu vata minerala.
Volume
Volumele casei sunt simple, prismatice. Exceptia estetica se afla la fatada ce da spre gradina, care este deosebita din cauza spatiilor vitrate foarte mari. Pentru realizarea lor s-a folosit tamplaria din P.V.C. Gazdele noastre au uzat de acest artificiu pentru a putea exploata si la interior amenajarea gradinii.
Finisaje
Finisajele exterioare sunt din tencuiala tip sandwich Baumit (polistiren 5 cm, plasa si tencuiala de plasa, iar peste acestea vopsea). Soclul este din tencuiala Baumit montata pe beton. La interior, peste placajul de P.A.L. s-a montat foaie de rigips peste care s-a aplicat vopsitoria interioara. Pentru pardoseala s-a folosit gresie cu aspect dur, de piatra, pentru a se potrivi cu ideea de amenajare rustica a acestui interior.
Amenajari exterioare
Amenajarea gradinii acestei case exceleaza prin autenticitate. Proprietarii au dorit sa se bucure de o proprietate la tara si nu au precupetit nimic pentru a o realiza. Astfel, gradina a fost amenajata rustic. Pardoseala dura din living se prelungeste pe terasa, dupa care se transforma in dale rugoase de beton si se constituie intr-o alee ce duce pana la un foisor amplasat in celalalt capat al curtii. Aceasta alee a fost cosmetizata prin construirea, de o parte si de alta, a unor balustrade din lemn nature pe care, in timpul verii, se agata plante.
De asemenea, pe sub acest pod trece albia unui parau artificial care sporeste farmecul gradinii.
Dar punctul de atractie il constituie foisorul. Realizat din plase si stalpi de lemn, acesta serveste drept suport plantelor agatatoare care cresc in apropiere sau in ghivecele special amplasate aici. in anotimpurile calde aici se ia masa, foisorul adapostind un ansamblu rustic, din lemn nature, cu masa si scaune.