Dacă ţi-e poftă de ceva dulce, cremos, uşor crocant şi cu topping de ciocolată, aceşti biscuiţi cu cremă de cocos şi înveliţi pe jumătate în ciocolată sunt o opţiune rapidă.
Dacă ţi-e poftă de ceva dulce, cremos, uşor crocant şi cu topping de ciocolată, aceşti biscuiţi cu cremă de cocos şi înveliţi pe jumătate în ciocolată sunt o opţiune rapidă.
Poţi să prepari acest desert cu biscuiţi digestivi cumpăraţi sau să faci acasă nişte biscuiţi din cerealele dorite pe care să-i usuci apoi în deshidrator. În cazul în care vrei să faci un desert rapid este de preferat să optezi pentru biscuiţii digestivi.
Un alt ingredient pe care trebuie să-l ai la îndemână este nuca de cocos sau fulgii bio din nucă de cocos. Este de preferat să alegi fulgii bio de cocos pentru că nu sunt atât de uscaţi, ci mult mai aromaţi şi uleioşi.
Ca să faci acest desert ai nevoie de:
- biscuiţi digestivi;
- 1 cană cu fulgi bio de cocos;
- 2-3 linguri cu miere de albine;
- 1 banană;
- ciocolată fondantă cu conţinut ridicat în cacao (opţional).
Ca să prepari crema de cocos trebuie să amesteci în robotul de bucătărie fulgii de cocos până eliberează uleiul. Apoi se adaugă mierea de albine şi o banană, mixând compoziţia până devine cremoasă.
Se iau doi biscuiţi şi se pune crema la mijloc. Se pot consuma ca atare, după ce stau la frigider măcar o oră, sau poţi să topeşti puţină ciocolată şi să treci biscuiţii prin acest topping.
Poftă bună!
Foto: Ioana Maroşan