De ce trebuie să ţii cont când îţi mobilezi apartamentul? 5 soluţii ieftine
Casă şi familie · Acasa / 15.12.2014

Fie că stai în chirie sau că te-ai mutat în propria ta locuinţă, mobilarea apartamentului nu este o joacă de copii. Pe lângă faptul că implică eforturi consistente şi timp pe măsură, cheltuielile pe care le presupune acest demers nu sunt nici ele deloc de neglijat.

Ce poţi face, aşadar, dacă ai bugetul limitat? Iată cinci soluţii ieftine!

1. Fă-ţi un plan concret de bătaie


Înainte de a te apuca de cumpărăturile propriu-zise, ar trebui să ştii cât mai clar ce îţi doreşti şi ce ai neapărat nevoie, la o adică. Lăsând la o parte trasarea unui plan în linii mari - îţi trebuie mobilă de living, dormitor, baie, bucătărie etc. -, gândeşte fiecare achiziţie pe care intenţionezi să o faci în cele mai mici detalii.

Tot acest proces te va ajuta să îţi clarifici în ce stil vrei să mobilezi apartamentul - şi, deci, ce fel de mobilă îţi trebuie -, cât şi să identifici acele corpuri de mobilier la care poţi renunţa sau pe care le poţi ajusta - chiar îţi este necesar mai mult de un şifonier?


Cu temele făcute, îţi vei putea redacta lista finală de cumpărături, fără a uita să laşi loc şi neprevăzutului şi, bineînţeles, creativităţii!

2. Foloseşte-ţi imaginaţia

Că tot veni vorba despre creativitate, dacă vrei să îţi amenajezi căminul visurilor tale (chit că încă stai în chirie), ai toate motivele să îţi pui la bătaie imaginaţia şi să te gândeşti la modalităţi interesante de a-ţi personaliza locuinţa.

Şi fiindcă te afli în căutarea unor soluţii ieftine, investeşte în spaţii de depozitare cât mai creative! În locul unei etajere standard, suprapune mai multe cutii sau plasează strategic un coş împletit într-un colţ al camerei, unde să depozitezi reviste, cărţi sau felurite nimicuri.


3. Ia la pas târgurile şi magazinele de antichităţi

În special dacă vrei să îi imprimi locuinţei tale un parfum retro, elegant, magazinele şi târgurile de antichităţi sunt un adevărat Paradis al chilipirurilor ce poartă patina timpului. Este drept că vei găsi mobilier la toate preţurile, iar cele mai frumoase piese - vei constata - sunt adesea şi cele mai scumpe. Dar partea bună este că, de multe ori, în astfel de locuri ai şansa să negociezi preţul final!

4. Profită de reducerile din magazinele de mobilă


Fii cu ochii-n patru şi prinde reducerile în magazinele de mobilă! În aceste perioade, poţi găsi piese superbe de mobilier la preţuri extrem de atractive, astfel că îţi poţi programa cumpărăturile şi amenajarea apartamentului şi în funcţie de acestea.

Bineînţeles, nu uita de promoţiile la mobilă: frunzăreşte periodic oferta magazinelor de profil pentru a vedea dacă nu cumva au reduceri promoţionale taman la piesa de mobilier de care ai tu nevoie.

5. Recondiţionează piese vechi de mobilier


Poate că ai nişte prieteni care vor să scape de mobila din casa bunicii. Sau chiar tu ai descoperit un set de scaune tapiţate absolut superbe în casa de la ţară. Oricum ar fi, n-ar strica să ai în vedere şi această soluţie, a recondiţionării mobilierului vechi, mai ales dacă respectivele piese nu te costă (mai) nimic.
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro