Cuşcuş cu sos de ceapă şi ciuperci
Ai pofta de ciuperci, însă ai nevoie de o combinaţie nouă care să fie consistentă? Eva.ro îţi recomandă să combini ciupercile cu o salată de cuşcuş cu mult pătrunjel proaspăt.
Ingrediente pentru cuşcuş
1/2 cană cu cuşcuş
1/2 cană cu apă fierbinte
puţină sare de mare
puţin piper negru
fulgi de ardei iute
1 căţel de usturoi răzuit
1 legătură de pătrunjel, tocat mărunt
2 linguri cu ulei de măsline.
Ingrediente pentru sosul de ciuperci şi ceapă
1 cană cu ghebe la borcan, tocate (sau ciuperci crude sau din conservă)
2 cepe mari, tăiate fideluţă
1 lingură cu pastă de ardei
cimbru
sare de mare
piper negru
ulei de măsline
puţină apă.
Se pune cuşcuşul şi condimentele într-un bol de sticlă, se toarnă apa fierbinte, se amestecă şi se acoperă 5 minute. După ce a absorbit integral apa se pune uleiul de măsline, pătrunjelul şi usturoiul, amestecându-se bine.
Se căleşte ceapa în ulei şi puţină apă, după care se adaugă pasta de ardei, condimentele, ciupercile, apă cât să le acopere şi se lasă la fiert 10 minute. Se aşază în farfurie cuşcuşul şi câteva linguri de sus de ciuperci peste el.