Cum zugrăvim fără să lăsăm urme. Pașii de urmat când dai cu lavabilă
Casă şi familie · Acasa / 20.11.2019

V-ați hotărât să schimbați culoarea pereților și să va ocupați singur de asta. Ați ales culoarea, v-ați luat echipamentul necesar, nu trebuie decât să treceți la treabă. Iată cum zugrăvim fără să lăsăm urme, urmând anumite etape și respectând câteva reguli de bază.

Cum zugrăvim fără să lăsăm urme. Când zugrăvim?

Nu degeaba lucrările de renovare au loc când este frumos afară. Nu este recomandat să vă apucați de vopsit când este foarte frig , foarte cald sau într-o zi ploioasă. Iată de ce.
La temperaturi scăzute, în general întinderea vopselei pe suport se face cu dificultate, uscarea are loc lent și pelicula umedă se poate îmbiba de praf. Temperatura nu trebuie să fie mai mică de 5 grade, chiar și după aplicare, întrucât formarea filmului de vopsea nu se face corespunzător, compromițând astfel calitatea și rezistența lucrării în timp.
Totodată, temperatura nu trebuie să depășească 35 de grade atunci când dați cu vopsea. Se va evita aplicarea produsului pe fațade în perioada din zi când suprafața este expusă direct razelor solare, pentru că vopseaua se usucă rapid, pelicula nu are timp să se etaleze pe suport, aderența este scăzută și pot apărea defecte (urme de pensulă sau trafalet, exfolieri etc).
Evitați să dați cu vopsea în zilele ploioase sau cu procent de umezeală ridicat (mai mare de 70%).

Cum zugravim fără să lăsăm urme. Spațiul și materialele

De fiecare dată când vopsiți la interior, asigurați-vă că există o aerisire (ventilație) corespunzătoare a spațiului de lucru, atât pentru o uscarea corespunzătoare a vopselei, cât și pentru evitarea inhalării vaporilor degajați.
Dacă este posibil eliberați camera de orice mobilier și alte lucruri. Dacă nu este posibil acest lucru, mutați-le în așa fel că să aveți destul spațiu pe lângă pereți și unde vreți să zugrăviți. Nu utitati să le acoperiți cu o folie de plastic sau alt material pentru a nu le stropi cu var. De asemenea, este important să acoperiți dușumeaua cu ceva pentru a nu o murdări. Tocurile de la uși și geamuri, prizele și întrerupătoarele se pot acoperi pe marginea care vine în contact cu peretele cu scotch pentru a le proteja.
 Citește continuarea...
Urmăreşte-ne pe Facebook pentru ultimele noutăţi Eva.ro